Mısır'da gerçek mermi kullanın talimatı

Mısır'da gerçek mermi kullanın talimatı

Ordunun Mursi destekçilerine müdahalesiyle yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği Mısır'da gerilim devam ediyor.

Mısır darbesinin komutanı Sisi'nin İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama, gösterilerin bastırılması için şiddetin dozunun daha da artacağını ortaya koydu.

"GERÇEK MERMİ KULLANIN"

Bakanlık, güvenlik güçlerine, "herhangi bir saldırıya maruz kaldıkları takdirde meşru müdafaa çerçevesinde gerçek mermi kullanmaları" talimatı verdi.

İÇİŞLERİ'NİN AÇIKLAMASI

Mısır İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Müslüman Kardeşlerin düzenlediği terör saldırılarında polis merkezlerini ve hükümet binalarını yakması ve kaos ortamını yükseltmek için gösterdiği çaba göz önüne alınarak, güvenlik güçlerine, herhangi bir saldırıya maruz kaldıkları takdirde meşru müdafaa çerçevesinde gerçek mermi kullanmaları talimatı verilmiştir" denildi.

"HAKLARINDA GEREKLİ CEZA VERİLECEK"

İlgili birliklerin ve güvenlik güçlerine gerekli ekipmanın sağlandığı belirtilen açıklamada, "bakanlık elemanlarının bu saldırılar karşısında ülkeyi kaos ortamından koruyup güvenliği sağlayacağından emin olduğu" öne sürülerek, "Birliklere ve birimlere saldıranların peşlerinden gidilecek ve haklarında gerekli ceza verilecektir" ifadeleri kullanıldı.

ÖLÜM NEDENLERİ: İNTİHAR

Bu arada Mısır'da güvenlik güçlerince öldürülen darbe karşıtlarının cenazelerinin otopsilerinde ölüm nedeni "intihar" olarak gösterildiği öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.