Mısır Medyası, Kahire Kargaşasında İkiye Bölünmüş Durumda

Mısır Medyası, Kahire Kargaşasında İkiye Bölünmüş Durumda

İngiliz devlet televizyonu BBC, Mısır’ın başkenti Kahire’de yaşanan olayların yerel medya tarafından farklı yorumlandığını belirtti.

İngiliz devlet televizyonu BBC, Mısır’ın başkenti Kahire’de yaşanan olayların yerel medya tarafından farklı yorumlandığını belirtti. BBC tarafından yapılan analizde, Mısır ordusunun devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarların düzenlediği protesto kamplarına müdahelesinin ülke medyasında derin bir farklılık oluştuğunu vurguladı.

Yerel medyadaki farklı yorumların Mısır’daki ortamın artan kutuplaşmanın göstergesi olduğunu belirten BBC, farklı televizyon ekranlarında eski Cumhurbaşkanı Mursi’yi ve onu deviren orduyu destekleyen yayınlar yapıldığını belirtti. Mısır’daki bütün televizyon kanalların yayınlarını keserek Kahire’de yaşanan olayları canlı ekrana getirdiklerini dile getiren BBC, yapılan yayınlarda ortak bir noktada buluşulmadığını ve siyasi eğilimlere göre yayin yapıldığını vurguladı.

Devlet ve bazı özel televizyonların şiddetle Mursi’ye karşı olduklarını belirten BBC, bu kanalların göstericilerin silahlı olduklarını ve polislere saldırdığını ifade ettiğini aktardı. Müslüman Kardeşler'i destekleyen televizyon kanallarının ise öfkelerini orduya karşı yaptıkları yayınlarla gösterdikleri kaydedildi. Bu kanallarda dehşet verici şekilde öldürülen ve yaralanan protestocuların görüntülerinin yayınlandığına dikkat çekildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.