'Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı El Baradeyi Şialar Gibi Namaz Kıldı'

'Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı El Baradeyi Şialar Gibi Namaz Kıldı'

Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed el Baradey: 'Bayram namazı tamamlandıktan sonra bazıları Muhammed El Baradey'e Şii mi oldun? Sorusunu yönelttiler.

Eminim ki bir çoğunuz diyeceksiniz ki, namaz kılsın da nasıl kılarsa kılsın. Kimden bahsediyoruz Nobel ödüllü Darbeci seçilmemiş atanmış Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Baradey'den. İran Dini Lideri Hamaney'e bağlı Ehlibeyt haber sitesinde bir haber. "Baradey, Şialar gibi namaz kıldı." Müslümanlar olarak mezheplerden önce adamın Müslümanlığına bakmayı öğrenmezsek her türlü felaket bizi buluyor. Önce Mümin olmak lazım, mezheplerimiz inancımızdan, itikatımızdan önce geliyorsa, Bir adam İslam dinini kabul ettiği zaman, "Müslüman oldu yerine Şii oldu" diyorsak bir dönüp kendimize bakmamız lazım...

İşte virgülüne bile dokunmadan ABNA sitesinde yayımlanan o haber:
 

 "Uluslar arası ilişkilerden sorumlu Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed el Baradeyi Perşembe günü El Ezher üniversitesinde kılınan bayram namazında Şialar gibi kolları yanda namaz kıldı. Muhammed el Baradey'in Şialar gibi namaz kıldığını görenler şaşkınlık içerisinde Baradey Şii mi oldu? sorusunu sormaya başladılar.
Bayram namazı tamamlandıktan sonra bazıları Muhammed El Baradey'e Şii mi oldun? Sorusunu yönelttiler. Muhammed el Baradey'i verdiği cevapta: Ben inanç ve itikat olarak Şia'yım, hüviyet olarak ise Sünni'yim, inanç ve itikadımı inkar etmeme gerek yoktur, dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.