Merkel, İstihbaratı Daha Çok Kontrol Etmek İstiyor

Merkel, İstihbaratı Daha Çok Kontrol Etmek İstiyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal Parlamento Denetleme Komisyonu’nun istihbarat birimi üzerindeki etkisinin artırılmasını istiyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal Parlamento Denetleme Komisyonu’nun istihbarat birimi üzerindeki etkisinin artırılmasını istiyor. Federal Parlamento’nun müdahale için daha fazla hak elde etmesini isteyen Merkel, istihbarat çalışanlarının da sorumluluklarının artırılması talebinde bulundu. Merkel ayrıca istihbarat çalışmalarında çok yönlü bakış açısı ve şeffaflık olması gerektiğini kaydetti.

Avrupa Birliği nezdinde çalışma yapılacağı bilgisini veren Merkel, “Fransa ile birlikte Avrupa’da hizmet veren internet şirketlerinin bilgileri başka hükümetlere verdiği zaman bildirme zorunluluğu getirilmesi için çalışıyoruz." dedi. Bu konuda AB bünyesinde daha fikir birliği sağlanamadığını söyleyen Başbakan Merkel, Amerika ile bilgilerin korunması için anlaşma yapmanın ise zor olduğunu belirtti. Merkel, sebep olarak ise iki ülkenin özel bilgilerin korunması anlayışlarının farklı olmasını gösterdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.