Kronik Sorunların Çözümü!.
Diğer sorunlar ile yeniden başlayan veya başlanması gerekenler de her zaman çıkabilir.
Tabii ki bu sorunları çözecek taraf öncelikle Devlettir ama bu işlemi yapabilecek olan da iktidara gelen hükümetlerin imkân ve tatbikatlarıdır.
***
Bilemem bu işlem Avrupa Amerika ve Asya da bulunan demokratik ve gelişmiş devletlerde de böylemidir?
Nedense bizde başka türlü olur. Demokrasi deriz ama. Bölgeciliği bir türlü bırakamayız.
Bölgecilik deyince oy alınan yerler manasında söylemiyorum. Bu da var ise de aksi de var.
Burun buradan yakın dedikleri gibi. En çok oyu Konya ilimiz gibi diğer bazı illerde çok oy alan iktidara gelmiş hükümetler nedense ilgiliklerini “lafla peynir gemisi yürütme” işleminde ilk sıradadırlar.
Lafın özeti olarak bu şehirlerde ki problemli yatırımlar normalin bile altında devam edip kronikleşirken her yeni gelen ben yapıyorum der ama .
Tavşan tosbağa yarışında olduğu gibi tosbağanın gerisinde kalırlar.
***
Bu konuyu sağ olsunlar AK Partisi Konya basın ilgililerinin gönderdiği E-Posta bildirimi hatırlattı bendenize.
Antalya da bulunduğum için Basın toplantısında mı, yoksa basına bilgi verme mi hangi şekil olduğunu bilemediğim iletimde şöyle deniliyordu.
“Konya’da yapılan yatırımlar hakkında basın açıklaması yapan AK Parti İl Başkanı Faruk Dügen, AK Parti iktidarı ile Konya’da yarım kalmış ya da hiç başlanamamış birçok yatırımın hayata geçirildiğini dile getirerek Konyalı vatandaşlarımız şehrin neresine bakarsa baksın AK Parti icraatını mutlaka görecektir dedi.”
İlk anlamda, Konya’nın kronikleşmiş, Bendenizin 1954 de başladığım yazılarımla yıllarca tekrarladığım.
“Konya’yı Üvey Evlat Görme” durumu sona mı ermiştiacaba?
Sivil Hava alanı, Beyhekim sağlık siteleri, Konya Hızlı ( Konya Ankara demiyorum sadece Ankara değil İstanbul da var) Treni, Selçuk Tıp Fakültesi, Mavi Tünel ve buna bağlı Baraj ve kanallar, Şehir içi ulaşım daha genişlerken, Otoray hattı ilaveleri ve Metro işlemleri yanında yerle yeksan olup büyük hizmet veren Et-Balık tesisleri gibi pek çok meseleler tamamlandı veya başlanıldı zehabın da düşündüm ve memnuniyet duygusuna girdim.
İletinin devamını okuyunca, konuların bunlar değil sadece bölünmüş yollar üzerinde ele alındığını görünce tabii o yöne gitti düşüncelerim.
***
Basına bilgi veren AK Partisi İl başkanı Sayın Faruk Düğen ile bazı toplantılarda karşılaşabildiğim için bu yerler de saygılı selamlarını alırken konuşmalarında daima doğrulara giderken…
Seleflerinin aksine sakinlik yani el kol sallama ve bağrışım yanında “yapıyoruz, yapacağız…” kelimelerinden kaçınarak ciddi ve doğru olanı belirten bir şahsiyet olarak müşahede etmiş oldum.
Oldum ama hakikaten kendilerimi yoksa basın bültenini yazanların ilavelerimi bilemem birkaç cümlesini garipsedim.
Kusura bakmasınlar. Bendeniz doğrudan dost sözü söylemek isterim. Eleştiriyi doğrudan ve iyi niyetle söylemeli ki faydalı oldun mizacı içindeyim. Yoksa bir siyaset anlayışı ve muhaliflik içinde değil.
Elbette bir siyasi parti ilgilisi ki hele İl, ilçe Başkan ve yönetim üyeleri kendi partilerinin iktidarda ise çalışmalarını övme ve duyurma işine girerken, muhalif olanlarda yapılmayanlar yanında gidişatı eleştiren beyanlar vereceklerdir. Bu siyasetin dolayısıyla demokrasinin kuralıdır.
Ancak yapılamayanı biz yaptık biz başardık işleminde. Normal yıllar süren meselelerin kroniklik içinde yürümesi devamı ile tamamlanınca!
Daha tamamlanamadan “Biz yaptık. Biz başardık..” hatta bazılarının “elli senede yapılanların yüz katını yaptık…” havasına girmelerini nedense pek uygun görememekteyim.
Bir çocuk bile doğar, zamanla gelişir ihtiyarlaşır. Büyütenlerin kimi iyi kimi aksi ortamı içinde olurken kendisinin de doğru veya yanlış yolları olur.
Olur, ama normal olarak günün şartlarına göre işlem ve hayat bulmuştur.
Diyeceğim o ki eskinin üzerine basmakla çıkmaya çalışma yerine…
Kendimiz yeni işlemlere eğilip daha iyi ortam yaratmalıyız.
***
Sayın Dügen’in “Konya’nın Kronik sorunları AK Parti iktidarı ile çözüldü…” beyanına bu yönden bakmak istedim.
Doğrusu da var eksik ve yanlışı da bulunabilmekte.
Öyle derken tüm meseleler üzerinde değil. Sadece Konya Devlet Yollarını ele alarak Bölünmüş yani Duble yollar üzerinde bilgi vermiş bulunmaktalar.
Bilemem. Beklide 12.06.2009 günlü “Nihayet Tamam-la-nıyor!” (https://www.merhabahaber.com/koseyazisi.php?id=1328 ) yazıma bir nevi bilgi verme mi? Yoksa normal bir bildirim mi?
Her ne ise doğru ve eksik olanlar yanında oluşumları da belirtmek isterim.
Sayın Düğen, “Duble yollar yapımına partimiz Konya teşkilatı ve Milletvekilleri önem vererek…” diye başladığı söylemlerine derim ki. Duble yol yapımına bütün Türkiye’de AK Parti zamanında önem verilip hızlandırıldığı doğru. Sadece Konya’da oluşumu yanlış olduğu gibi bendeniz karayolcu olduğum için gelişmeleri sık sık takip eder ve yazarım.
Görünen o ki önce teşkilatların iş makineleri ile yapımlara başlanmışsa da ödenek yokluğu ilerletememiştir.
Her yıl ödenekler bütçeden çıkarken lüzumlu artırım için, vekillerimizin dudaklarından maalesef resmi ağızlara çıkamayan cümlelerin, Medya’da olmamışı olmuş gibi her zaman akıp gitmesi eksik olmamıştır.
Belki yazım hatasıdır Konya Ereğli yolunda 11 Km.lik değil 110 Km.lik kesimin alt yapısı tamamlanmıştır. Üst yapı sezon sonuna kadar tamamlanabilir. Ayrıca bu yol Çakmak’a kadar olup 180 Km.dir kalan kısım gelecek yıl tamamlanmış olabilecektir.
Bu gayret, kusura bakmasınlar Vekillerimizin Personel Müdürlüğü işlemlerinden zaman bulamadıkları için normal verilen ödeneklere ilave gayretleri olmasa da!
Onlar yerine TCK Genel Müdürlük ve 3. Bölge Müdürlüğü teşkilatının gayretleri içine girmektedir. Böylece, haylice can kaybına sebebiyet veren Konya - Ereğli yolu bu yıl tamamlanmış olabilecektir.
Diğer yol ve kronikleşmiş sorunlara ait işlemlerin çözülmesi veya durumunu da gelecek yazımda izleriz inşallah.
***
Dünyada ki tüm Müslüman kardeşlerimin Mübarek “Regâip” kandilini tebrik eder, dualarının kabulü ve hayırlara vesile olması ile sağlık ve esenlik içinde yaşamlarını dilerim.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.