Kırgız-özbek Sınır Görüşmeleri Eylül'de Tekrar Başlıyor

Kırgız-özbek Sınır Görüşmeleri Eylül'de Tekrar Başlıyor

Özbekistan ve Kırgızistan arasında sınırları belirleme görüşmeleri önümüzdeki Eylül ayında tekrar başlıyor.

Özbekistan ve Kırgızistan arasında sınırları belirleme görüşmeleri önümüzdeki Eylül ayında tekrar başlıyor. İki ülke ilgilileri, aralarındaki sınır meselesini görüşmek üzere 4 Eylül’de bir kez daha bir araya gelecek. Görüşmelerin nerede yapılacağı konusunda ise herhangi bir bilgi verilmedi.

Özbekistan ve Kırgızistan arasındaki sınır yaklaşık bin 100 kilometre uzunluğunda. Sözkonusu sınırın yaklaşık 300 kilometresi daha netleştirilememiş durumda. Ayrıca iki ülke arasındaki sınır boyunda 50’ye yakın tartışmalı nokta bulunuyor. Taraflar öncelikle bu tartışmalı noktaları netleştirmeye çalışıyor. İki ülke arasında belirsiz durumdaki noktalar taraflar arasında sorunlara neden olmakta ve özellikle sınır hattında zamana zaman çatışmalar yaşanıyor. Sovyet döneminden kalma sınır hattının aşırı derecede içi içe girmiş olması, sınır sorunlarını daha da ateşliyor

Bu arada iki ülke arasındaki sınır hattında en son 19 Temmuz’da çıkan çatışmada bir Kırgız, 23 Temmuz’daki çatışmada da iki Özbek askeri hayatını kaybetmişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.