'Kimyasal dehşet'e ilişkin yeni görüntüler

'Kimyasal dehşet'e ilişkin yeni görüntüler

İngiliz ITV televizyonu, Suriye'deki katliama ilişkin yeni görüntüler yayınladı.

Uluslararası toplum Suriye'de kimyasal silahların kullanıldığı katliamı konuşmaya devam ederken, saldırının yeni görüntüleri ortaya çıkıyor. İngiliz ITV televizyonu, katliama ilişkin yeni görüntüler yayınladı.

Son görütüler, kimyasal silah saldırısı yapılan Zamalka'dan yansıdı. Sokaklarda, merdivenlerde kaçmaya çalışırken ölenlerin görüntüsü saldırının kimyasal olduğunun kanıtı niteliğinde... Cesetler kamyonlara doldurularak götürülüyor. Kimyasal saldırıda çok sayıda hayvanın da telef olduğu görülüyor.

Esed güçlerinin saldırıları ise tüm şiddetiyle sürüyor. Şam yakınlarındaki Cobar, Esed rejiminin hava saldırısının hedefi oldu. Esed güçlerinin saldırılarında onlarca kişinin öldüğü bildiriliyor.

Öte yandan Uluslararası Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, Şam'daki 3 hastanede, nörotoksik belirtiler gösteren 3 bin 600 kişinin 21 Ağustos'ta tedavi altına alındığını, bu kişilerden 355'inin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Örgüt, kasılma, solunum güçlüğü ve göz bebeklerinde küçülme gibi belirtilerin nedeni kesin olarak bilinmese de, çok büyük ihtimalle sinir sistemine zarar veren maddelerin kullanımının söz konusu olduğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.