Kerry'nin Ortadoğu Turu

Kerry'nin Ortadoğu Turu

Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Başbakan Netanyahu ile görüşmesinde, İki Devletli Çözüm fikri öne çıktı. Ortadoğu'da barış müzakereleri konusunda konuşan İsrail Adalet Bakanı Livni ise Türkiye'nin arabuluculuğ

Amerikan Dışişleri Bakanı Kerry, barış müzakerelerini canlandırmak amacıyla çıktığı Ortadoğu turunda, Filistin lideri Mahmut Abbas'ın ardından İsrail Cumhurbaşkanı Peres ve Başbakan Netanyahu ile görüştü...

Peres ile görüşmede 2 devletli çözüm öne çıktı. İsrail Cumhurbaşkanı, "İki devletli çözüm en iyi çözümdür; Yahudiler için İsrail, Araplar için Filistin devleti" dedi.

Başbakan Netanyahu ise "Filistinlilerle çatışmayı tamamen bitirmek için ciddi bir çaba göstermekteyim" diye konuştu.

Ortadoğu barışında Türkiye'nin arabuluculuğu tartışmalarına İsrail Adalet Bakanı Tzipi Livni de katıldı.

Livni; “Bölgesel liderler önemli. Ancak doğrudan müzakereleri sürdürme çabasındayız” sözleriyle Türkiye'nin arabuluculuğuna karşı olduğunu açıkladı.

Bu arada, Gazze'deki Filistin hükümeti, Birleşmiş Milletler, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı'na İsrail hapishanelerindeki Filistinli mahkumların serbest bırakılması için girişimde bulunma çağrısı yaptı.

Filistin Yönetimi, Amerikan Dışişleri Bakanı Kerry ile görüşmesinde, barış müzakerelerinin yeniden başlaması için önkoşullarının siyasi tutukluların serbest bırakılması olduğunu açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.