Dyt. Aslı Çolak

Dyt. Aslı Çolak

Kadınlar Özgürce Koşabilmeli!

Kadınlar Özgürce Koşabilmeli!

Koşmak herkes için bir şey ifade ediyor benim için özgürlük. Bence herkes koşmayı deneyimlemeli. Koşarken çevresel farklılığımın arttığını hissediyorum. Hiç duymadığım kuş sesini, yağan yağmurun sesini ve toprak kokusunu hissedebiliyorum. Farkındalığım baya bir arttırıyor.

Farkındalıklı bir yaşam için egzersiz şart. Egzersiz de çeşit çoktur fakat bireyin sürdürebilmesi önemlidir. Sürdürülebilir bir egzersiz modeli seçebilmeniz için o egzersizi sevmeniz gerekiyor. Her bireyin sevebileceği egzersiz vardır. Yeter ki siz isteyin.

İnsanoğlunun yaradılışı gereği harekete ihtiyacı vardır. Hareketsizliğe bağlı eklem rahatsızlıkları ve pek çok hastalık ortaya çıkmaktadır.

Konya’da Kadın Olarak Koşmak

Koşmak çok doğal bir eylem ama maalesef bazı olumsuzluklarla karşılaşmaktayız. Kadınlar koşarken, bir yere mi yetişmeye çalışıyorsunuz diye bir araba ya da motor tarafından iyi niyetli de olsa rahatsız edilebiliyor. Korna çalınıp rahatsız edilebiliyor. Koşarken insanlar sanki çok anormal bir hareket yapıyormuşsunuz gibi bakabiliyor.

Koşmak çok doğal bir eylem. Sevgili hemcinslerim ben elimden geldiğince bu olumsuzlukları görmezden geliyorum ve kimsenin hedeflerimin önüne geçmemesi için mücadele ediyorum. Sizlere de tavsiyem bu yöndedir. Koşmak için ya da dışarıda egzersiz yapmak için başkasından onay almanıza ihtiyacınız yok. Önemli olan ölçüt sizin istemeniz ve harekete geçmeniz.

Konya Koşmayı Teşvik Eden Bir Şehir

İlki Mayıs 2022 yılında yapılmaya başlayan uluslararası Konya yarı maratonunun 3. sü düzenleniyor. Sayılı günler kalan Konya yarı maratonu uluslararası bir niteliğe sahip. Şehrimizin güzelliklerinin tanıtılması ve sporsal faaliyetlerin desteği için bu organizasyonlar çok önemli. Farklı şehir ve ülkelerden sporcular Konya ‘ da buluşuyor. Konya büyükşehir belediyesi sporsal faaliyetlere ve sporcuya destekliyor ve ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Umarız ki böyle organizasyonların devamı gelir. Sevgili okurlar sağlık, sevgi ve spor sizinle olsun...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dyt. Aslı Çolak Arşivi
SON YAZILAR