İsviçrelilerin Her Gün 1,5 Saati Yollarda Geçiyor

İsviçrelilerin Her Gün 1,5 Saati Yollarda Geçiyor

İsviçre Federal İstatistik Ofisi son yayınladığı raporda ülkede kişi başına yolda geçen zamanı hesapladı.

İsviçre Federal İstatistik Ofisi son yayınladığı raporda ülkede kişi başına yolda geçen zamanı hesapladı. Buna göre İsviçre’de bir kişi ortalama her gün 37 kilometre yol gidiyor ve bunun için 91 dakika harcıyor.

İstatistik Ofisi'nin hesaplarına göre yıl boyunca kişi başı kat edilen toplam mesafe 20 bin 500 kilometre. Bu, dünyanın çevresinin yarısına denk geliyor. Yapılan hesaplamalarda otoyollar, demiryolları ve yurtdışında gidilen mesafeler de dikkate alınmadı.

Yapılan detaylı hesaplarda kişi başı günlük 37 kilometre yol alındığı düşünüldüğünde bunun 1994 yılına göre günlük 5,3 kilometre daha fazla olduğu belirtiliyor. Gelişen ekonomik şartlar ve hayat tarzları kişilerin her geçen yıl daha fazla yol aldığını da ortaya çıkarıyor. Çalışan kişilerin işleri için yolda geçirdikleri zaman artarken bu durum mevcut trafik yoğunluğunu da otomatik olarak arttırıyor. Rapor bu yoğunluğun 1994 yılına göre yüzde 37 arttığını buna bağlı olarak kişilerin kendilerine ayırdıkları zaman için yaptıkları mesafenin yüzde 7 azaldığını belirtiyor.

Dünyada kişi başı en çok demir yollarını kullanan ülkelerden olan İsviçre buna rağmen günlük 37 kilometrenin üçte ikisini yani 24,4 kilometreyi motorlu taşıtlarla gerçekleştiriyor. Geri kalan 8,6 kilometre ise toplu taşıma araçları ile yapılıyor.

2013 yılı başında 8 milyon nüfuzu geride bırakan İsviçre’de son 30 yılda artan araç sayısı dikkatleri çekiyor. 1980 yılına göre yüzde 89 artan araç sayısı bugün 5 milyon seviyelerine gelmiş durumda. Motosiklet sayısı da 1 milyona yaklaşıyor.



CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.