İsrail'in insansız hava aracını vurduğu an

İsrail'in insansız hava aracını vurduğu an

Hizbullah, dün İsrail'in bölgesel sularına doğru insansız hava aracı gönderdiği haberini yalanladı. İsrail ise Hayfa sularında düşürülen uçağın Hizbullah'a ait olduğunu iddia etti ve görüntüleri yayınladı:

Lübnan'ın Al-Manar televizyonunun dün son dakika olarak verdiği haberde 'Hizbullah işgal altındaki Filistin tarafına doğru herhangi bir insansız hava aracı gönderdiği haberini yalanladı' diye belirtildi.

Uçakların Lübnan hava sahasında seyir halinde olduğunu söyleyen ordu sözcüsü, uçakların Hayfa sularında İsrail sınırlarına 8 kilometre kala ve 2 bin kilometre yükseklikteyken düşürüldüğünü belirtti.

İsrail ordusu düşen uçağın enkazını araştırmaya başlarken, bu İsrail sularında son 7 ayda düşen ikinci meçhul uçak oldu. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu olayla ilgili 'çok tehlikeli bir girişim' dedi.

İsrail Halk Radyosuna göre insansız hava uçağının düşürüldüğü sırada Başbakan Netanyahu bir helikopterle kuzeye yönüne doğru gidiyordu. Ancak o sırada İsrail Hava Kuvvetlerinin Hayfa sularında bir uçağın düştüğünü farketmesi sonucu Netanyahu'nun bulunduğu helikopter acil iniş yapmak zorunda kaldı.
Olayı iki taraf da üstlenmezken İsrail Savunma Bakanı yardımcısı Danny Danon Hizbullah'ı bu uçağı göndermekle suçladı. Hizbullah'ın tüm cephelerde çalıştığını belirten Bakan 'Bu örgüt gerek insansız hava araçlarıyla gerek diğer büyük yardımlarda Beşar Esed'e çok sadık olduğunu gösterdi' diyerek Hizbullah örgütünün tehlikesinden bahsetti.

İsrail ordusu, geçen yıl kasım ayında da Negev çölü üzerinde tespit ettiği bir hava aracını düşürmüştü.

BM: İDDİAYI ARAŞTIRIYORUZ

Lübnan'daki BM Barış Gücü UNIFIL Sözcüsü Andrea Tinanti, ellerinde, İsrail'in vurduğu insansız hava aracının Lübnan'dan havalandığına dair bir bilginin olmadığını söyledi.

Tinanti yaptığı açıklamada, "Hava denetimimizin kapsamı, UNIFIL'in çalışma alanıyla sınırlıdır. Elimizde, söz konusu aracın Lübnan'ın güneyinden geçtiğine dair bir bilgi veya delil yok. İddiayı araştırıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.