İsa Kamber: Aliyev'i istifaya davet ediyoruz

İsa Kamber: Aliyev'i istifaya davet ediyoruz

Azerbaycan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken Musavat Partisi Genel Başkanı İsa Kamber İlham Aliyev'i istifaya davet ettiklerini söyledi.

Azerbaycan, 16 Ekim 2013 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Cumhurbaşkanlığı adaylarından İsa Kamber yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i istifaya davet ettiklerini duyurdu.

Musavat Partisi meclis toplantısında konuşan başkan adayı İsa Kamber, partisine karşı iktidar tarafından yapılan baskıların devam ettiğini ifade etti. "Bu gibi baskıların sonuç doğurmayacağı aşikar. Azerbaycan toplumu değişim istiyor. Değişimin barış içinde gerçekleşmesi için vatandaşların ve uluslararası toplumun desteğine ihtiyaç var. İlham Aliyev iktidarının istifa etmesini talep ediyoruz. Kendi halkına karşı saygısızlık yapan bu gibi iktidarlar görevlerine devam edemez" şeklinde konuşan Kamber, son zamanlarda Azerbaycan basınına yansıyan muhaliflerin yeni birlik kurmaları konusunu da değerlendirdi.
 
Musavat Başkanı, kendisinin ve partisinin bu gibi ortak oluşumların içerisinde yer alacağını ve kamuoyunun da bu doğrultuda bir beklentisinin olduğunu ifade etti. Musavat Partisi Yönetim Kurulu Başkanı Arif Hacılı, seçim öncesinde basın üzerinde baskının arttığına ve muhalif gösterilerin düzenlenmesinin engellendiğine dikkat çekti. Arif Hacılı, ''İktidar en zor günlerini yaşıyor ve Rusya gibi önemli bir destekçisini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıyadır.'' şeklinde konuştu.
 
Meclis toplantısında konuşan Başkan Yardımcısı Gülağa Aslanlı ise, Aliyev ailesinin offshore hesapları konusunu gündeme getirerek, Başkan ve ailesinin offshore bankalarında toplam 40 milyar dolar mali kaynakları olduğunu söyledi. Konu hakkında açıklama yapan devlet başkanı İlham Aliyev ise ailesinin yurt dışı bankalarında hesapları olduğuna dair iddiaları doğrulayarak ticari ilişkilerinin bulunmasına dair yasal engelin bulunmadığını ve bunun doğal olduğunu savunmuştu.
 
Bu arada Kamber seçim öncesi görüşlerine de başlarak vatandaşlarla bir araya geldi. Partisinin Ağdam adlı teşkilat üyelerinin de katıldığı toplantıya işgal sonrasında bölgedeki evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlar da katıldı. Muhalif lider toplantı sırasında Karabağ konusunu gündeme taşıyarak iktidarın bu doğrultuda hiçbir adım atmadığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.