İranlı 2 diplomat, Bosna Hersek'ten uzaklaştırıldı

İranlı 2 diplomat, Bosna Hersek'ten uzaklaştırıldı

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki İran Büyükelçiliğinde görevli 2 diplomat, Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine (içişlerine karışmak) aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle "İstenmeyen kişi" ilan edilerek, sınır dışına

Bosna Hersek Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İranlı diplomatlar Hamzeh Dolab Ahmad ve Jadidi Sohrah'ın, "İstenmeyen kişi ilan edilmelerinin ardından ülkeyi terk ettikleri" belirtildi.

Ahmad ve Sohrah'ın, diplomatik statülerini kullanarak, diplomatik görevlerinin dışında bazı işlere karıştıklarının ve Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi'nin 41. Maddesi'ne aykırı hareket ettiklerinin tespit edildiği ifade edilen açıklamada, İranlı diplomatların bunun üzerine, Bosna Hersek Güvenlik Bakanlığının önerisi ve Bosna Hersek Dışişleri Bakanlığının kararıyla istenmeyen kişi ilan edildikleri kaydedildi.

İranlı diplomatların, Bosna Hersek'ten ayrıldığı öğrenildi.

"Detayları kamuoyuyla paylaşmak istemiyorum"

Bosna Hersek Güvenlik Bakanı Fahrudin Radonçiç de İranlı 2 diplomatın, diplomatik kurallara uymadıkları için Saraybosna'yı terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Radonçiç, " Bosna Hersek'in çıkarları doğrultusunda ülkeden ayrılmaları gerekiyordu. Ayrılmalarına ilişkin diğer nedenlerin detaylarını ise kamuoyuyla paylaşmak istemiyorum, gerek de yok zaten" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.