İran'dan PKK'ya destek itirafı

İran'dan PKK'ya destek itirafı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Arakçı, Türkiye'ye terörle mücadelede yürütülen çözüm süreci için tepki gösterdi.

Terör örgütü PKK'nın sınır dışına çıkacağını açıklamasından en çok rahatsız olan ülkelerden birisi İran'dı. Zira PKK'nın final yılı ilan ettiği ve Şemdinli'ye saldırdığı 2012 yılı yaz aylarında teröristlerin İran'dan geldikleri istihbarat birimleri tarafından tespit edilmişti.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'nin PKK'lı yöneticilere çekilmeme karşılığı her türlü desteği verme taahhüdü medyaya yansımıştı.

İran'ın PKK'ya destek verdiği ve yönlendirdiği İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Arakçı tarafından dolaylı olarak itiraf edildi. DHA'nın haberine göre PKK'nın sınır dışına çekilmesinden rahatsız olan İran, bu rahatsızlığını "Tahran'ın da rızası alınmalıydı" şeklinde ortaya koydu.

PKK çekilirken İran'ın neden rızası alınmalı ki? Bu PKK'yı yönlendirip, destek vermenin bir kanıtı değil midir?

İşte DHA'nın haberi;

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Arakçı, “PKK mensuplarının Türkiye’den Kuzey Irak’a çekilmesi konusunda Ankara ile PKK arasında varılan anlaşma için öncelikle Tahran ve Bağdat’ın da rızası alınmalıydı” dedi.

İran’ın yarı resmi Fars Haber Ajansı’nın haberine göre Arakçı, Tahran’ın PKK’nın Kuzey Irak’a çekilmesiyle ilgili gelişmeleri yakından izlediğini belirterek, “Sınırlarda birtakım hareketler olduğunda veya kuvvetler kaydırıldığında, bunlar kesinlikle İran ve Irak gibi merkezi hükümetlerin de onayı alınarak yapılmalıdır” dedi.

İran Dışişleri Sözcüsü, Irak’ın toprak bütünlüğünden yana olduklarını kaydederek, “PKK’nın çekilmesi konusunda yalnızca Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin onayı alınmış, Bağdat hükümetinin izni istenmemiştir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.