İran’daki depremle ilgili komplo teorisi

İran’daki depremle ilgili komplo teorisi

Ortadoğu’yu sallayan 7.8’lik depremle ilgili ilk komplo teorisi İran’ı en iyi bilen Türk gazeteciden geldi...

Ortadoğu merkez üssü İran Pakistan sınırında gerçekleşen 7.8 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. İranlı yetkililer depremde 40’ı aşkın insanın hayatını kaybettiğini açıklarken 1200 evin de yıkıldığı açıklandı.

İran’da son 40 yılın en büyük depremi olarak gösterilen bu saldırılarla ilgili kuşkular da açık açık dillendiriliyor. Sarsıntı sonrası bazı komplo teorileri dillendirilmeye başlandı; İsrail ve Amerika hedef gösterildi.

İran’ı en iyi bilen Türk gazetecilerden Taraf yazarı Cihan Aktaş ülkedeki bu komplo teorilerini sosyal paylaşım sitesi twitter’daki hesabından paylaştı. Aktaş, ‘ 2003 Bem depreminden beri bir dizi deprem yaşayan İranlılar bu depremlerin tabiiliğinden şüpheleniyorlar. Bem deprem görmemiş bir şehirmiş.’ ifadesini paylaştı.
GÖLCÜK VE VAN SARSINTILARINDA DEPREM SİLAHI İDDİASI

Dış güçlerin kontrolü altına alamadığı ülkeleri ekonomik ve siyasi açıdan kontrol etmek için deprem silahı kullandığı iddiaları daha önce de dile getiriliyordu. Türkiye’de 1999 İstanbul depremi ve son olarak 2011 yılındaki Van depreminde dış güçlerin deprem silahı kullandığı iddiaları komplo teorisi olarak dillendirilmişti.
HAARP PROJESİ

Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Programı (High Frequency Active Auroral Research ProgramHAARP) ABD Ordusu, ABD Donanması ve Alaska Üniversitesi tarafından ortak yürütülen İyonosfer’in özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere Alaska’da sürdürülen bir çalışma olarak biliniyor. Bu projenin hayata geçirilmemesi için birçok ülkede kampanyalar düzenlendiği ileri sürülürken HAARP projesi ile iklim kontrol ve yapay deprem silahı olarak kullanılabilme iddialarından dolayı çok tartışılmıştı..

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.