Iraklı alimden Lionel Messi önerisi

Iraklı alimden Lionel Messi önerisi

Irak'ın kuzeyinde bulunan Süleymaniye Cami'nin imamı Molla Fatih Sareştini, Iraklı gençlere Arjaninli futbolcu Lionel Messi'yi örnek gösterdi.

İmam, geçen hafta Cuma hutbesinde Barcelonalı oyuncu Messi'nin fakirlere yaptığı yardımlardan bahsederek gençlerin de onun bu yönünü örnek almasını istedi.

Gençleri hayra teşvik etmek için bu yolu seçen Sareştini hutbede 2007 yılında Messi'nin kurduğu ‘Leo Messi' yardım kurumunun muhtaç çocuklara eğitim, sağlık ve diğer konularda önemli yardımlar yaptığını anlattı. Vaiz, Messi'nin küçükken kendisinin de yaşadığını hormonsal rahatsızlığı bulunan çocuklara yaptığı yardımı örnek gösterdi.

Barcelona'da top koşturan oyuncunun son 4 yılın en iyi futbolcusu olduğunu belirten Iraklı alim: ‘2007 yılında yaptığı hayırlar unutulmaz. Kendisi talihsiz bir çocukluk geçirmesine rağmen kendisiyle aynı sorunu yaşayan çocuklara yardım etmeyi ihmal etmiyor' dedi.

Iraklı hatip konuşmasına şöyle devam etti: ‘Lionel Messi inşa ettiği hayır kurumuyla milyonlarca muhtaç insanın iyileşmesini sağladı. Siz de onu örnek alın. Allah size bir hayır kapısı açtığında hemen diğer muhtaç insanları aklınıza getirin ve onların sorunlarını gidermek için uğraşın ki Allah da sizin sıkıntılarınızı gidersin'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.