Hollanda’dan eşcinsel aile açıklaması

Hollanda’dan eşcinsel aile açıklaması

Hollanda’dan eşcinsel aile açıklaması geldi. Hollanda’dan yapılan açıklamada Türk hükümetinin eşcinsel aileye verilen Türk çocuğu ile ilgili girişimleri eleştirildi.

Son günlerde sıkça gündeme gelen 9 yaşındaki Y.A., 2004 yılında henüz 6 aylıkken ailesinden alınarak koruyucu ailenin yanına yerleştirilmişti. Türk hükümetinin eşcinsel aileye verilen Türk çocuğu ile ilgili girişimlerini eleştiren Hollanda Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher, ‘Türkiye’nin olaya müdahale etme hakkı yok’ ifadelerini kullandı.

HOLLANDA’DAN EŞCİNSEL AİLE AÇIKLAMASI

Hollanda Hükümeti, Türkiye'nin, Gençlik Koruma Bürosu tarafından eşcinsel koruyucu ailenin yanına yerleştirilen 9 yaşındaki Y.A. adlı Türk kökenli çocukla ilgili girişimlerinin uygun olmadığını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher, Türkiye'nin olaya müdahale etme hakkı olmadığını savunarak, çocuklar koruyucu ailelerin yanına yerleştirilirken dine ve ırka göre bir tercihin yapılmadığını söyledi. Lodewijk Asscher, konunun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki hafta Hollanda'ya yapacağı resmi ziyarette gündeme geleceğini de kaydetti.

Hollanda'da çocukların ailelerinden belirli bir prosedür çerçevesinde alındığını, bunu düzenleyen yasaların bulunduğunu ve koruyucu ailelerin dikkatli süreçten sonra belirlendiğini ifade eden Lodewijk  Asscher, ''Çocukların nereden geldiklerine değil geleceklerine bakılıyor'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.