Hırsızlar En Çok Otoban Kenarındaki Evleri Tercih Ediyor

Hırsızlar En Çok Otoban Kenarındaki Evleri Tercih Ediyor

Almanya'nın en kalabalık eyaleti Kuzey Ren Vestfalya'da (KRV) uluslararası bağlantıları olan soygun çetelerine savaş açıldı.

Almanya'nın en kalabalık eyaleti Kuzey Ren Vestfalya'da (KRV) uluslararası bağlantıları olan soygun çetelerine savaş açıldı. KRV eyaleti soyguncuların daha çabuk yakalanmaları için halihazırdaki 16 konuda uzman çalışma masasına 20 masa daha ilave ederek kolluk kuvvetlerinin elini güçlendirecek. Eyalet Kriminal Dairesi’nin (LKA) verdiği bilgilere göre bu zamana kadar 375 organize çete mensubu tespit edildi.. Bunların 176’sını Romanya, Bulgaristan ve Sırbistan gibi Güneydoğu Avrupa ülkelerinden gelenlerin oluşturduğu fakat Almanlardan da sağlam bir çekirdek grubun olduğunu bildirildi.

İçişleri Bakanı Ralf Jäger son dokuz aylık çalışmada 23 kişilik bir çetenin yakalandığını ve bu çetenin eyaletin farklı şehirlerinde 176 soygun olayına karıştıklarının belirlendiğini söyledi. Jäger, “Çeteler bu kadar soygunu dört ay gibi kısa bir sürede Rheinland ve Bergisches Land’da olmak üzere 30 şehirde gerçekleştirdiler. Bir araştırma ortaya koymuştur ki, çeteler sürekli profesyonelleşiyor.” dedi. Bu çetelerin ev soygunlarından, otomobil hırsızlığına, sahte evrak ile uluslararası ticarete kadar çok alanda faal oldukları belirtildi. LKA uzmanlarına göre hırsızlar en çok kolay taşınabilir mücevher ve cep telefonları gibi değerli eşyalara göz dikiyorlar.

Soyguncular için en önemli şeyin evin kapısının ya da penceresinin çok vakit kaybedilmeden açılabilir olmasının yanı sıra evlerin otobana yakın olmasına dikkat ettikleri ifade edildi. KRV’de ise daha çok Hollanda sınırına yakın evlerin tercih edildiği öğrenildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.