Hindistan Ve Pakistan Sınır Kuvvetleri Bağımsızlık Günlerini Kutladı

Hindistan Ve Pakistan Sınır Kuvvetleri Bağımsızlık Günlerini Kutladı

Hindistan ve Pakistan İngiliz sömürgesinden kurtuluşlarının 67. yıldönümünü kutluyor.

Hindistan ve Pakistan İngiliz sömürgesinden kurtuluşlarının 67. yıldönümünü kutluyor. 14 Ağustos’ta Pakistan, 15 Ağustos’ta da Hindistan 1947’den bu yana Büyük Britanya Krallığı'ndan ayrılışlarını bağımsızlık günleri olarak kutluyor.

İki komşu ülkede yapılan kutlamaların en anlamlısı son günlerde gergin zamanlar geçiren sınır muhafız alaylarında yapıldı. Hindistan ve Pakistan’ın Punjab Eyaletindeki Attari-Wagah sınır kapısında iki ülke askerleri birbirlerine tatlı, meyve ve çiçek fidanı hediye ederek 67. bağımsızlık günlerini kutladı.

Hindistan tarafından Sınır Güvenlik Güçleri Bölge Komutan Yardımcısı Muhammed Farooqi sıfır noktasında Pakistan Sınır Kuvvetleri Bölge Komutanı Adnan Sheikh’a hediyelerini takdim etti. Farooqi yaptığı açıklamada Pakistan tarafına hediye ettiği çiçeklerin barış çiçekleri olduğunu ve onlara iyi bakmalarını söylediğini dile getirdi. Cevap olarak da Pakistanlı meslektaşlarının çiçek fidanlarını hemen dikecekleri sözünü aldığını dile getiren Farooqi barış havasından memnun olduklarını sözlerine ekledi.

Gün içinde iki tarafın askerlerinin de milli bayramlarda çalınan milli şarkılara söz ve dansla eşlik ettikleri görüldü.

Sınırlarında sık sık çatışmalar görülen Hindistan ve Pakistan geçtiğimiz hafta Keşmir’de sınır gerginliği yaşamıştı. Hindistan, Pakistan tarafından açılan ateşle 5 askerinin öldüğünü iddia etmiş Pakistan ise bunu yalanlamıştı. Bu gerginlik Hindistan Başbakanı Manmohan Singh’in dünkü bağımsızlık günü konuşmasına da yansımıştı.

Nükleer güce sahip iki komşu ülke 1947’de bağımsızlıklarını ilan etmelerinden bu güne ikisi Keşmir üzerine olmak üzere 3 büyük savaş yapmış ve sınırda sayısız çatışma yaşanmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.