Sabit Horasan

Sabit Horasan

Galibiyet sevinci ve Çocuk spor oyunları

Galibiyet sevinci ve Çocuk spor oyunları

Konyaspor’un, haftalar sonra, geçte olsa Kayserispor karşısında almış olduğu galibiyetle sevindik.

 

1.Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunlarında yaşananlarla da üzüldük..

 

Evet, Konyaspor’un her ne kadar ligde kalması mucizelere bağlı olsa da, Kayseri deplasmanında alınan ve kulübe 750 bin lira gelir getiren galibiyet ile mutlu olduk, takım oyunuyla da gururlandık.

 

Hep yazdık, çizdik ara transferler erken yapılmış, 11 değil 4 futbolcu alınmış olsaydı Konyaspor kesinlikle küme düşmezdi.. Hiç kimse kusura bakmasın ama, Konyaspor yine göz baka baka Bank Asya’ya düşürüldü.. 

 

Düşürüldü, diyorum, çünkü; bunun sorumluları belli.

 

Yazık oldu, Konyaspor’a ve Konya’ya..

 

Kayseri maçına baktığımız zaman, ne yazık ki, Konyaspor bu karşılaşmada geçte olsa futbolun doğrularını yapmaya çalıştı ve bunun sonucunda da kazanmasını bildi.. Tesellimiz, 750 bin liralık gelir.. Umarız ki, Konyaspor kalan maçlardan en az 2 veya 3’ünü daha kazanır ve futbolcu alacaklarının bir bölümü daha ödenir ve oyuncular tatile paralı giderler. Bu Konyaspor’un imajı ve geleceği açısından da çok önemlidir.

 

Hatta, yönetim kurulu da bir miktar para temin ederek futbolculara daha çok ödeme yapılsın ki onlarda tatile daha huzurlu çıkabilsinler..   

 

 

1. Uluslararası Rumi Çocuk Spor oyunları başladı.. Katılım tahminlerinde üzerinde oldu. Bu da ayrı bir sevinç kaynağı.

 

Araştırmacı, Konyalı gazeteci arkadaşımız Ömer Altay’ın 35 yıldır rüyalarını süsleyen ve proje direktörlüğünü yaptığı oyunlar öncesi ve açılışta ne yazık ki, bazı sıkıntılar yaşandı.. Bu da başından buyana işin içerisinde olan bizleri de üzdü.. 

 

Her ne kadar Vali sayın Aydın Nezih Doğan, oyunlara neden “Rumi Çocuk Oyunları” isminin verildiğini açılıştaki konuşmasında dile getirse de ve oyunların ismi her ne kadar büyük düşünür Mevlana ile özdeşleştirilse de, oyunlara “Rumi” isminin verilmesine  bir anlam veremedik..

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına denk gelen oyunlara başka bir ismin verilmesi doğrultusunda da kesinlikle talebimiz yoktur. Konya ismi yeterdi diye düşünüyorum.

 

Evet, 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk bayramı, ulu önder Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir. 18 Ülke’den gelen çocuklar oyunlar nedeniyle Konya’da buluştular ve oyunların sonunda 23 Nisan coşkusunu birlikte yaşayacaklar. Bu organize Konya’nın ve Türkiye’nin tanıtımı açısından büyük bir olaydır.

 

Bu, bir ilk olarak Konya adına olumlu bir adım. Temennimiz, bunun önümüzdeki yıllarda geliştirilerek daha iyi, daha kapsamlı ve daha çok katılımla gerçekleştirmektir. Bu projeye tüm Konyalılar destek vermelidir. Oyunların yenisi için de vakit geçirmeden çalışmalara başlanılmalıdır.

 

Ancak, oyunlar için üzerinde duracağımız asıl konu, proje direktörü, organize komitesinde görev alan gazeteci Ömer Altay’a yapılan haksızlık olsa gerek..

 

Proje direktörünün görüşü alınmadan oyunların isminin ve legosunun değiştirilmesi, program kitapçığında Konya isminin çok küçük geçmesi, komitelere kitapçıkta yer verilmemesi, verilen emek adına gerçekten üzücü.

 

Oyunların açılışında alkışlı protestoyla katılan Ömer Altay’a her ne kadar yeri yanlış olsa da hak vermemek elde değil.. 35 yıl düşleyeceksin, yaşama geçireceksin, ama oyunların uygulamasında işin başında olmayacaksın..        

 

Çok yazık, Türkiye’de ne yazık ki, işler böyle yürüyor.. İşin başındakiler dışlanıyor, projeleri sonradan sahiplenenler ise ön plana çıkıyor, prim yapıyor.. İnanıyoruz ki, bir daha böyle sıkıntılar yaşanmaz. Yoksa, sonuçta Konya kaybeder. Ömer Altay’ın da geçte olsa gönlü alınır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi