Futbolda yeni dönem
Futbolun yeni patronu; sayın Mehmet Ali Aydınlar.
Evet, Aydınlar Ankara’da yapılan olağan genel kurulda tek aday olarak çıktı ve sandık başına giden 204 delegeden 201’inin oyunu alarak Futbol Federasyonunun 39. başkanı oldu..
Genç bir başkan ve yaş ortalaması 60 olan bir yönetim kurulu. Konya’dan Mehmet Baykan’ın da yer aldığı yeni yönetim kurulu, kendi branşlarında başarılı olmuş, deneyimli isimlerden oluştu.
Türk futboluna, Mahmut Özgener döneminde olduğu gibi yine usta isimler yön verecekler.. her şeyden önemlisi de Başkanın kararlı, işini bilen, kişilikli bir yapıya sahip olması. Bizi düşündüren tek konu, Merkez Hakim Kurulu Başkanlığına getirilen, Yusuf Namoğlu’nun uzun süre camiadan uzak kalması.. Ancak, Namoğlu ekibini çok iyi seçmesi halinde inanıyoruz ki, güçlüklerin altına kalkacaktır..
Tek isteğimiz, Aydınlar Başkanlığındaki Federasyon yönetim kurulunun Türk futboluna en iyi şekilde hizmet etmesidir. Daha öncede yazdık, Türk futbolu artık kurumsal bir yapıya kavuşturulmalı. Kulüpler finansal konuda yeniden yapılandırılmalıdır.
Futbol Federasyonunu bekleyen bir diğer önemli konuda, yabancı kontenjanı olsa gerek. Başkan Aydınlar, hiçbir kulübün Federasyonu olmadıklarını, her kulübe eşit uzaklıkta olacaklarını söylüyor..
Umarız ki, başkan Aydınlar, özellikle büyük kulüplerin etkisinde kalarak yabancı futbolcu kontenjanını daha da artırmaz ve aşağılara çeker. Türk futbolunun geleceği bu önemli karara bağlı bulunmaktadır.
Gönülden inanıyoruz ki, Futbol Federasyonu yönetim kurulu da yabancı kontenjanı konusunda en iyi kararı verecektir.
Konyaspor, tarihinde en kötü ikinci dönemini geride bırakırken, ekonomik olarak da en kötü sezonunu yaşamakta.
Kulüp neredeyse iflas edecek.
Başkan da, yönetim de zor durumda.
Bugün yapılacak en doğru hareket, biraz geç kalınmasına rağmen olağanüstü genel kurul kararı almaktır. Bahattin Karapınar başkanlığındaki yönetim kurulunun ekonomik gücü, bugünkü gelirlerle takımı kaldıracak durumda değil. Borçlar olmasa belki, ama yeşil-beyazlı takımın formasını geçtiğimiz yıllarda giyen ve paralarını alamadıkları için FİFA’ya başvurun yabancı futbolcuların sayısı giderek artmakta. Bu rakam, 2’den 5’e çıktı..
Kulübün diğer borçları, teknik adam ve futbolcu alacakları da eklenince rakam zorunlu olarak yükselmekte..
Bugünkü yönetimin bu işin altından kalkması çok zor
Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar, son dönemlerdeki en doğru açıklamasını hafta sonunda yaptı..Karapınar, Konyaspor’un, geride kalan sezon başında yapılan yanlış planlamadan dolayı ortaya çıkan tabloda kendilerinin de suçu olduğunun altını çiziyor.
Kulübün şu an ki resmi borcunun 25 milyon 565 Bin TL olduğunu dile getiren başkan Karapınar, son dönemlerde değişim içerisinde olduğunu “biz kim borç yaptı kim yapmadığının kavgasında değiliz. Koskoca Konya şehri bu sıkıntının üstesinden gelmeli, gelebilir de” sözleriyle göstermekte.. Başkan, Bahattin Karapınar, biraz geçte kalsa yapıcı sözler söylemeye, camiayı toparlama çabası içerisinde bir görüntü vermekte.
En doğru, en akılcı yolda budur..
Başarı, birlikten gelir.. Ben değil, biz varız olmalıdır.
Kulüp Başkanı Karapınar, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in ekonomik konuyla çok yakından ilgilendiğini, ancak, bunun sadece Tahir Başkanın sorumluluğu olmadığını ve tüm Konya’nın destek vermesi gerektiğini dile getirse de, bize ulaşan görüntünün tam bu olmadığı, Başkan sayın Akyürek’in kafasının da karışık olduğu ileri sürülmekte..
Bu doğrultu da, Bahattin Karapınar Başkanlığındaki yönetimin alacağı en iyi karar, genel kurul olmalıdır.
Birde, Konyaspor’un kurumsallaşma adına yeniden yapılandırılması gerekmektedir. Görülüyor ki, kulüp hala kurumsallaşma da yaya kalmış durumda. Bu sadece, kulüpte çalışanlar açısından değil, yönetim açısından da sıkıntı vermektedir. Yönetimler, artık kulübün ekonomik sorunlarıyla uğraşıyoruz, diğer konulara sıra gelmiyor bahanelerinden kurtulmalıdır. Ekonomik sorun varsa, altından kalkamayacaksanız bırakın, sorunu gelen yönetim çözsün. Dahası, Konyaspor’da görev yapacak yönetimlerde profesyonel düşünmelidir.
Kulübün önünü açmak için şirketleşme konusu da yeniden gündeme taşınmalı ve en kısa sürede yaşama geçirilmelidir. Birde, Konyaspor petrol istasyonu, otopark gibi kalıcı gelir kaynaklarına kavuşturulmalıdır. Bu konuda da Büyükşehir belediyesine büyük görev düşmektedir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.