Flilistinli esir 27 yıl sonra serbest bırakıldı.

Flilistinli esir 27 yıl sonra serbest bırakıldı.

27 yıl sonra serbest bırakılan Filistinli esir İbrahim Barud'un sevenleri sokaklara döküldü. , İsrail hapishanelerinde hala müebbet mahkum edilmiş 400 esir var.

İsrail hapishanelerinde 27 yıldır esir tutulan Barud'un annesi sevinç zılgıtları atan annesi ‘Nefes almaya şimdi başladım ‘ dedi.

Yıllardır oğlunun serbest bırakılmasını bekleyen Ummi İbrahim , 27 yıl sonra görmediği oğlunu karşısında görünce sevinçten secdeye kapandı.

11 yıl önce kaybettiği eşi gibi oğlunu göremeden öleceği için çok korktuğunu söyleyen Ummi İbrahim ‘ Çok şükür Rabbime, artık resimleriyle avunmayacağım ‘dedi.

Oğlu için evinde süslü bir oda hazırlayan esirin annesi , oğlunun da diğer kardeşleri  gibi yuva sahibi olmasını ve çocuklarını sevmesini istediğini söyledi. Ummi İbrahim , diğer esirler için dua etmeyi  de unutmadı.

'Filistinli Tutuklular İçin Umut Derneği' yaptığı açıklamada Barud'un Salı günü çıkmasını beklediklerini ve gelişinin sürpriz olduğunu belirtti.



Barud ve ailesinin sevinçlerini paylaştıklarını ifade eden açıklamada , İsrail hapishanelerinde hala müebbet mahkum edilmiş 400 esirin bulunduğunu kaydetti.

1986 yılında Gazze'deki evinden alınarak 27 yıl hapse mahkum edilen İbrahim Barud, Hamas hareketi adına faaliyet yürütmekle suçlanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.