Esed yıkıma devam ediyor : 69 ölü

Esed yıkıma devam ediyor : 69 ölü

Esed ordusu ve muhaliflerin şiddetli çatışmaları devam ederken Esed'e ait bombardımanlar evleri, sokakları ve camileri hedef almaya devam ediyor.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesine göre uçaklar sabah saatlerinde Şam'ın kuzeyine 2 Sukud füzesi attı. Bombardıman sonucu birçok ev ve sokak harab oldu.

Atılan bombalar Şam'ın kuzeyindeki bir karakola isabet ederken. Halid bin Velid sokağına düşen bomba sonucu aralarında çocukların da olduğu onlarca kişi yaralandı. Konsoloslukların ve elçiliklerin de bulunduğu Mezze mahallesindeki Ekrem Camii de bombardımandan nasibini aldı.

Şam'daki kaynaklara göre Dera, Zamalka ve Zubeydani bölgelerine uçaklar tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Bombardımanlar sonucu Hazze kentindeki evler büyük hasar görürken 6 kişinin ise hayatını kaybettiği bildirildi.

Muhalifler, çoğu Halep ve Şam çevresinde yapılan bombardıman sonucu 7'si çocuk ve 6'sı kadın olmak üzere 69 kişi yaşamını yitirdi. İsyancılardan ise 28 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Edinilen bilgiye göre muhalifler çatışmalar sonucu Hama'da Esed güçlerine ait 6 güvenlik noktasını ve 1 kontrol noktasını ele geçirdi. Humus'ta Esed'e ait güçler köyleri bombalarken Lazkiye'de Kürtlerin yaşadığı bölgelere ağır bombardımanlar gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.