Dışişleri, Irak'ta Toplumsal Barış İçin Çağrı Yaptı

Dışişleri, Irak'ta Toplumsal Barış İçin Çağrı Yaptı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Irak’taki terör saldırılarının mübarek Ramazan Bayramı’nda dahi devam etmesinin, bu ülkenin huzur ve refahına kasteden teröristlerin insanlıktan ve ahlaki değerlerden ne denli yoksun olduklarını bir kez daha gözler önüne serd.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Irak’taki terör saldırılarının mübarek Ramazan Bayramı’nda dahi devam etmesinin, bu ülkenin huzur ve refahına kasteden teröristlerin insanlıktan ve ahlaki değerlerden ne denli yoksun olduklarını bir kez daha gözler önüne serdiğine işaret ederek, başta merkezi hükümet olmak üzere Irak siyasetinde etkin tüm tarafları bu ülkede toplumsal barışın sağlanması için çaba sarf etmeye çağırdı.
Bakanlıktan, Irak’ın Bağdat, Nasıriye, Kerbela ve Kerkük şehirleri ile Selahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde dün meydana gelen terör saldırılara ilişkin yapılan yazılı açıklamada şunlar ifade edildi:
“İlk belirlemelere göre 65 kişinin öldüğü ve yaklaşık 200 kişinin yaralandığı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Saldırılarda hayatlarını kaybeden Iraklı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Irak halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Irak’taki terör saldırılarının mübarek Ramazan Bayramı’nda dahi devam etmesi, bu ülkenin huzur ve refahına kasteden teröristlerin insanlıktan ve ahlaki değerlerden ne denli yoksun olduklarını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu ülkede meydana gelen terör eylemlerinde son dönemde yaşanan artışı endişeyle karşılıyor, başta Merkezi Hükümet olmak üzere Irak siyasetinde etkin tüm tarafları bu ülkede toplumsal barışın sağlanması için çaba sarf etmeye çağırıyoruz.”
Açıklama, “Komşumuz Irak’ın huzur ve barışını kendi huzur ve barışına denk tutan ülkemiz, dün olduğu gibi bugün de Iraklı kardeşlerimizle dayanışma içinde, Irak’a terörle mücadele alanında gereken işbirliği ve desteği sağlamaya hazırdır.” cümlesiyle sona erdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.