Demir Leydi Margaret Thatcher'ın cenaze töreni

Demir Leydi Margaret Thatcher'ın cenaze töreni

Geçtiğimiz hafta yaşamını yitiren eski İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher için bugün başkent Londra'da cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth de katıldI

'Demir Leydi' Margaret Thatcher'ın cenaze töreni bugün İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlendi. Geçen hafta yaşamını yitiren Margaret Thatcher'in St. Paul Katedrali'nde düzenlenen cenaze törenine Türkiye'yi temsilen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik katıldı.

Eski ABD başkanları ve İngiltere başbakanlarının da davet edildiği cenaze törenine İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Philip de katıldı. Kraliçe 2. Elizabeth'in, 1965 yılından bu yana ilk kez bir İngiltere başbakanının cenaze törenine katılması ise tarihe düşülen bir not oldu.

Londra polisinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı törende, olası protesto ve olaylara karşı yaklaşık 4 bin polis görevlendirildi. Cenaze töreni sırasında, tarihi saat kulesi Big Ben'in çanı çalmadı ve Tower Bridge'den, Falkland Savaşı'nda kullanılanların da arasında bulunduğu toplardan atış yapıldı.

THATCHER KARŞITLARI PROTESTO ETTİ

Polisin aldığı güvenlik önlemleri Demir Leydi Margaret Thatcher’ı protesto etmek için cenaze rotasına gelen grupların ön saflara geçmesine engel oldu. Yine de kalabalıkta Margaret Thatcher’ın iktidarı dönemindeki politikalarını eleştiren pankartlar taşıyan kişiler dikkat çekti.

MARGARET THATCHER KİMDİR

Geçirdiği felç sonrası 8 Nisan Pazartesi günü 87 yaşında hayatını kaybeden Muhafazakar Partili Thatcher, 1979-1990 yıllarında İngiltere'nin başbakanlığını yapmıştı.

Margaret Thatcher'ın vefatından bu yana, uyguladığı siyasi ve ekonomi politikaları ülkede tartışılırken, kesinti politikalarından en çok etkilenen işçi sendikaları ve maden işçileri "Demir Leydi"nin ölümünü ülkenin çeşitli yerlerinde toplanarak kutlamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.