Bu da Dubai Emiri'nin çılgın projesi

Bu da Dubai Emiri'nin çılgın projesi

Dubai Emiri Şeyh Muhammed Bin Raşid al-Maktoum'un bizzat takip ettiği çılgın projeyle Dubai'ye iklimi kontrol edilebilen cam fanus içinde bir şehir inşa edilecek! Şehir bir nevi klimalı şehir özelliğini taşıyor...

Dubai'de dünyanın ilk iklim kontrollü yahut klimalı şehri inşa ediliyor. Petrol dolarların ülkesi Dubai'de dünyanın en büyük alışveriş merkezi projesi aynı zamanda dünyanın ilk iklimi kontrol edilen şehri olma özelliği taşıyacak. Proje tamamlandığında üzeri tamamen camlarla kaplı şehirde tema parkları, tiyatrolar, 8-10 kilometre uzunluğunda yollar ve 100 otel binası yer alacak... 

 
Dubai halihazırda dünyanın en yüksek kulesine de (Burj Khalifa) ev sahipliği yapıyor. 
 
Dubai Emiri Şeyh Muhammed Bin Raşid al-Maktoum projeyi bizzat kontrol ediyor ve yürütülmesinin aşamalarını takip ediyor. 
 
Yaklaşık 5 bin metre kare büyüklüğünde bir alana inşa edilecek dev projede iklimi kontrol edilebilen cam fanusla çevrili bir şehir düşünülmüş. 
 
Projenin yaklaşık 1000 metre karelik kısmını kaplayacak cam kubbeli şehirde yakıcı yaz mevsimlerinde serin bir sonbahar mevsimi yaşamanın deneyimi hissedilecek. 
 

rotohaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum