Bill Gates'in bu hareketi tepki gördü

Bill Gates'in bu hareketi tepki gördü

Bill Gates'in, Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-Hye'yle bir eli cebindeyken tokalaşması tepki çekti.

Güney Kore'nin başkenti Seul'de ülkenin kadın devlet başkanı Park Geun-Hye'nin Microsoft kurucusu iş adamı Bill Gates'i makamında ağırlarken çekilen bu fotoğraf tartışmalara neden oldu.

Gates'in Güney Kore devlet başkanıyla bir eli cebindeyken tokalaşması etik kurallar konusunda köklü bir geleneği olan Güney Koreliler'i kızdırdı. Güney Kore ulusal basınının hemen hemen tüm gazetelerde eleştirel bir dille manşetlerine taşıdığı fotoğrafla ilgili ülkenin saygın gazetecilerinden JoongAng Ilbo "Kültürel farklılık mı, yoksa saygısızca bir hareket mi" sorusunu sordu.

Bill Gates'in fotoğrafı tüm Güney Kore basınında manşet oldu.

GÜNEY KORE HALKI TEPKİLİ

Güney Kore halkı ise Twitter hesaplarında "Bir ülkenin liderinin karşısına nasıl böyle saygısızca çıkılır" gibi yorumlarla tepkilerini gösterdi. Ülkenin özel televizyonları ise işi daha da ileriye götürerek fotoğrafı davranış bilimi uzmanlarına yorumlattı. Az da olsa bazı Güney Koreli yorumcular Gates'in bu hareketinin kültürel farklılıklar göz önünde bulundurularak anlayışla karşılanması gerektiğini, Güney Kore'nin saygı kurallarının tüm ülkeler için geçerli olamayacağını belirterek tartışmalarda sükûnet çağrısı yaptı.

GATES BUNU HEP YAPIYOR

Bill Gates'in bu davranışı Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-Hye'ye özel değil. 2008'de ülkenin eski devlet başkanı Myung Bak Lee ile yine elini cebinde tokalaşan Gates, Güney Afrika'nın ilk devlet başkanı Nelson Mandela'dan, Microsoft yetkilisi Jeff Raikes'e, eski Fransa Devlet Başkanı Nicholas Sarkozy'ye kadar birçok kişiyle yine aynı şekilde tokalaşmış.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.