Bahreyn'de 'Formula 1 gerilimi'

Bahreyn'de 'Formula 1 gerilimi'

Bahreyn'in başkenti Manama'da muhalifler, Formula 1 yarışlarının birinci gününde gösteri düzenledi

Gösterinin "barışçıl" olduğunu göstermek için güllerle Manama caddelerine çıkan eylemciler, gözaltındaki muhaliflerin serbest bırakılması talebinde bulundu.

Muhalif aktivist ve insan hakları savunucuları hakkında başlatılan soruşturmaların da sonlandırılmasını isteyen göstericiler, demokratik değişim gerçekleşmedikçe taleplerinden vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.

‘‘ÜLKEDEKİ SİYASİ KRİZİN BİTTİĞİ’ VERMEK İSTİYORLAR’

14 Şubat Devrimci Gençler Koalisyonu, ülkede düzenlenen Formula 1 yarışlarını protesto etmek için halkı sokaklara çıkmaya çağırmıştı. Koalisyon, hükümetin Formula 1 yarışlarıyla dünyaya, "ülkedeki siyasi krizin bittiği" izlenimini vermek istediğini ancak bunun doğru olmadığını iddia ediyor.

Bahreyn, 2004 yılından beri Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapıyor. Başkent Manama'da 2011 sezonunda yapılması planlanan yarış, ülkede çıkan iç karışıklıklar nedeniyle iptal edilmişti.

Öte yandan, gergin bir ortamda başlayan Formula 1'de antrenman turları yapıldı. Organizasyonda sıralama turları yarın, yarış ise pazar günü gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.