Almanya'dan Kısa Kısa..

Almanya'dan Kısa Kısa..

Almanya'da ırkçı ve yabancı düşmanı Alman Milliyetçi Demokratik Partisi (NPD)'nin yasaklanması konusunda yeni bir adım atıldı.

Almanya'da ırkçı ve yabancı düşmanı Alman Milliyetçi Demokratik Partisi (NPD)'nin yasaklanması konusunda yeni bir adım atıldı. Eyaletler Meclisi Bundesrat, NPD’nin yasaklanması için dün Federal Anayasa Mahkemesi´ne başvuruda bulundu. 250 sayfalık başvuru yazısında NPD´nin Hitler dönemindeki Nasyonal Sosyalist NSDAP partisinin ideolojisi ile paralellik içinde olduğuna işaret ediliyor.

Başvuru ile ilgili olarak bir açıklama yapan Aşağı Saksonya Eyaleti İçişleri Bakanı Boris Pistorius (SPD) başvurunun sağlam temellere dayandığını söyledi. Pistorius, “Bu sefer sağlam temellere dayanan kanıtlar topladığımız konusunda şüphemiz yok“ şeklinde konuştu. Mecklenburg-Vorpommern İçişleri Bakanı Lorenz Caffier (CDU) işe yasak başvurusunun herkese açık kaynaklardan toplanan delillerden oluştuğunu ve NPD´nin anayasaya aykırı olduğunu açık bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

NORBERT RÖMER YENİDEN MECLİS GRUBU BAŞKANI

Tecrübeli siyasi Norbert Römer, Sosyal Demokrat Parti (KRV) Kuzey Ren Vestfalya Meclis Grubu Başkanı olarak kalıyor. SPD Meclis Grubu tüzüğüne göre Meclis Grubu Başkanlığı için ilk seçimden 18 ay sonra yeniden seçim yapılması gerekiyor.

Dün Düsseldorf’ta yapılan SPD Meclis Grubu oturumunda 66 yaşındaki Norbert Römer oyların yüzde 93’ünü alarak yeniden SPD Meclis Grubu Başkanı seçildi. Oyların 79,5’ini toplayan Marc Herter ise SPD’nin Parlamenter Müdürü olarak görevine devam edecek. Römer’in yardımcılığını Britta Altenkamp, IngeHowe, Hans-Willi Körfges, Nadja Lüders, Jochen Ott, Rainer Schmeltzer ve Eva-Maria Voigt-Küppers yapacak.

ANDREAS T.'NİN DOSYALARI DAVAYA YİNE DAHİL EDİLMEDİ

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde (OLG) dün 63’üncüsü gerçekleşen Neonazi cinayetleri davası duruşmasına Andreas T.'nin dosyalarının tamamının davaya dahil edilmesi talebi damga vurdu. T.'nin 2006 yılında Halit Yozgat cinayeti esnasında Yozgat'a ait internet kafede olduğu ortaya çıkmıştı.

Müdahil avukatlar ve hatta baş sanık Beate Zschaepe ve Holger G.'nin avukatlarının da yüksek rütbeli memur ve köyünde 'küçük Adolf' lakaplı T.'nin tüm dosyalarının davaya dahil edilmesini istemesine rağmen davaya bakan senato buna yine izin vermedi. Başhakim Manfred Götzl, T.'ye cinayeti ne zaman öğrendiği ve neden cinayet esnasında internetkafede olduğunu hatırlayamadığı ve tüm olanları neden herkesten sakladığı yönünde sorular sordu. T., özel ve mesleki gerekçelerden dolayı cinayetin işlendiği internet kafeye gittiğini kimseye söyleyemediğini iddia etti.

YILIN EĞİTİM ÖDÜLÜ ‘YETENEK AVCISI’ SUAT YILMAZ’A VERİLDİ

Ruhr havzasının metropolü olan Essen kentinde ThyssenKrupp genel merkezinde ‘Yılın Eğitim Ödülü’ verildi. Talentmetropole Ruhr Vakfı’nın düzenlediği gecede başta ThyssenKrupp, Evonik ve BP gibi büyük şirketler başrol oynadı. Ruhr havzasının genç ve yetenekli öğrencilerini keşfetmek isteyen bu firmalar, ödül gecesinde yetenekleri keşfeden isimlere ve öne çıkan gençlere ödüller verdi. Toplam dört eğitimciye ödül verilen gecede en çok alkışı Almanya’nın ilk ve tek resmi ve memur vasıflı yetenek avcısı olan Suat Yılmaz aldı.

Gelsenkirchen’in üniversitesi olan Westfaelische Hochschule’da görev yapan Suat Yılmaz ‘Meinetalentförderung’ projesinin en önemli şahıslarından biri. Her gün okullarda dolaşan ve öğrencilere destek veren Yılmaz, bilhassa maddi durumu olmayan öğrencilere burs bulma konusunda destek oluyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.