Almanya'da Şirketler E-posta Adreslerini Korumaya Alıyor

Almanya'da Şirketler E-posta Adreslerini Korumaya Alıyor

Amerikan istihbaratı NSA’nın Almanya’da internetteki bilgi ve haber akışını kontrol etmesi ile ilgili tartışmaların büyümesiyle birlikte şirketler harekete geçti.

Amerikan istihbaratı NSA’nın Almanya’da internetteki bilgi ve haber akışını kontrol etmesi ile ilgili tartışmaların büyümesiyle birlikte şirketler harekete geçti. Elektronik posta kontrollerinin sadece ülke ve terör amaçlı olmadığı, aksine ticari istihbaratı da içinde barındırdığı düşüncesinden yola çıkan şirketler, e-postalarının başkalarının eline geçerek okunması ve şirketlere ait ticari ve teknolojik bilgilerin istenmeyen şahısların ellerine geçmemesi için e-posta adreslerini artık özel kodlarla şifreliyorlar.

Almanya’daki şirketlerin yüzde 76’sının e-posta adreslerini korumak için özel şifreler kullandığı belirtilirken, özel bir programla yapılan bu şifrelemelerin bilgilerin online ortamına geçirilmeden evvel yapıldığı öğrenildi. Araştırmayı yapan BITKOM şirketi güvenlik uzmanı Marc Fliehe, konunun önemine şu şekilde izah getirdi: “Şirketler aktüel tartışma gündemi olan PRISM ve Tempora gibi konuları fırsat bilmeli ve IT alanında temel güvenliklerini yeniden sorgulamalı. Şifreleme teknolojileri çok iyi imkanlar sunuyor, şirket sırları korunmuş oluyor.”

2012 yılı ile kıyaslandığında Alman firmalarının yüzde 57’sinin IT sistemlerine saldırı oldu. Ayrıca firmaların yarıya yakınının (yüzde 46) risk almamak için internette belli bir trafikten uzak durduğu da çıkan sonuçlar arasında. Firmaların beşte birinin ise internette her türlü alışveriş ve bilgi trafiğine kapalı olduğu ortaya çıktı. Her dört şirketten birinin ise sır kabul ettiği bilgileri e-posta yolunu kullanmadan muhatabına ulaştırdığı tespit edildi.

Şifreleme programlarının kullanılmasının çok faydalı olacağını vurgulayan uzmanlar uygulamanın yaygınlaşmasından yana. Şifreleme programlarının kullanılmasında artış olmakla birlikte yeterli bilgiye sahip olmadığı veya bu programları kullanmayı bilmediği için henüz bu yola başvurmadığını bildiren şirketler de var. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.