ABD'nin yakıt ikmal uçağı düştü!

ABD'nin yakıt ikmal uçağı düştü!

ABD'nin Kırgızistan'daki Manas Üssü'nde görev yapan yakıt ikmal uçağı görev sırasında düştü.

Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamada uçağın kalkıştan bir süre sonra düştüğü ve üç parçaya ayrıldığı bildirildi.

Uçağın, başkent Bişkek'in 200 kilometre kuzeyindeki Kazakistan sınırına yakın Chaldybar bölgesindeki dağlık bölgeye düştüğü açıklanırken, kurtarma ekiplerinin bölgeye gittiği, ölü ve yaralı sayısı konusunda ise henüz bir bilgi olmadığı kaydedildi.

Uçağın KC-135 Stratotanker tipi bir yakıt ikmal uçağı olduğu bildirilirken, kalkışından kısa bir süre sonra üsle irtibatı kaybettiği ifade edildi.

Bölgeye, ambulans ve itfaiye araçları sevkedildi

 Kırgızistan'da ABD ordusuna ait Stratotanker KC-135 tipi ikmal uçağının düştüğü bölgeye ambulans ve itfaiye araçlarının sevkedildiği bildirildi.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, Başbakan Cantoro Satıbadliyev başkanlığındaki bir heyetin uçağın düşmesiyle ilgili toplantı yaptığı kaydedildi.

Başbakan Satıbaldiyev'in, ABD askeri hava üssünden havalanan ve kısa süre sonra kule ile irtibatı kesilen uçak kazasıyla ilgili araştırma komisyonu kurulmasını istediği belirtildi.

Tanker uçağın, Başkent Bişkek'e 100 kilometre uzaklıktaki Çuy eyaletinin batısında Kazakistan sınırına yakın bölgeye yerel saatle 16.00'da düştüğü bildirildi.

Kazada ölen ya da yaralan olup olmadığı henüz bilinmiyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.