ABD'den Suriye'ye 100 milyon dolar

ABD'den Suriye'ye 100 milyon dolar

ABD yönetimi, Suriye halkına 100 milyon dolarlık yeni yardım paketi açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD'nin, Suriye'deki şiddet olaylarından mağdur olanları ve bölgedeki 1,4 milyonu aşkın sığınmacıyı desteklemek için 100 milyon dolarlık ilave insani yardım sağlayacağı bildirildi.

Yeni yardım fonunun, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin 21 Nisan'da İstanbul'da açıkladığı yaklaşık 25 milyon dolarlık gıda yardımına ilave niteliği taşıdığı belirtildi.

Açıklamada, ABD'nin Suriye halkı için en fazla insani yardım katkısı sağlayan taraf olduğu ve yardım miktarının 510 milyon dolar civarına ulaştığı kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, "ABD, sığınmacıları misafir eden ülkelere destek ve takdirlerini yeniden teyit eder ve bu ülkeleri, Suriye'deki şiddetten kaçanlara koruma ve yardım sağlamaya yönelik çabalarından dolayı kutlar. Tüm hükümetleri, sınırlarını Suriye'deki şiddetten kaçanlar için açık tutmayı sürdürmeye çağırıyoruz" ifadesi kullanıldı.

ABD'nin bugün açıkladığı 100 milyon dolarlık yeni yardımın, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), BM Çocuk Fonu (UNICEF) ve BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşunun (UNRWA), hem Suriye içerisindeki hem de Ürdün, Türkiye ve Lübnan'daki sığınmacılara yönelik faaliyetlerini desteklemede kullanılacağı bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.