'Zam, Lpg Dönüşümüne Talebi Düşürür'

'Zam, Lpg Dönüşümüne Talebi Düşürür'

LPG'nin litresi son 30 kuruşluk zamla birlikte 3 lirayı aşarken benzinle arasındaki makas daralıyor.

LPG'nin litresi son 30 kuruşluk zamla birlikte 3 lirayı aşarken benzinle arasındaki makas daralıyor. Zamdan önce yüzde 32-35 arasında seyreden LPG ile benzin arasındaki makas, yüzde 25’e kadar düştü. Sektör temsilcileri, zammın tüketimden çok LPG dönüşümüne olumsuz yansıyacağını belirtiyor.

Ege Gazcılar Derneği (Ege Gaz Der) Başkanı Okan Niğdeli, zammın sektörde tepkiyle karşılandığını söyledi. Dünyada bu iki yakıt arasında büyük bir makas olduğunu, yakında benzine de zam geleceğini ileri süren Niğdeli, “Zam, özellikle büyük bir gelişme içinde olan LPG dönüşümüne olumsuz yansıyacaktır. Dönüşüme talebi en az yüzde 30 düşüreceğini tahmin ediyoruz.” dedi. Çok kilometre yapanların LPG tercihinin devam edeceğini belirterek, “Benzinle LPG arasındaki makas yüzde 32 ile 35 arasındaydı, şu an yüzde 25’lere kadar düştü. Çok kilometre yapan kişiler yine LPG’den vazgeçmeyecektir ama aracını az kullanan vatandaşlar, artık LPG’ye yönelmeyi düşünmeyecektir. Zam, LPG’nin avantajını söndürmez ama kullanımını azaltabilir.” şeklinde konuştu. Okan Niğdeli, dernek olarak zamma tepki vermeyi düşündüklerini aktardı.

Halen Türkiye’de 4 milyon civarında LPG’li araba bulunuyor. Yılda yaklaşık 350 bin civarında arabaya da LPG dönüşümü yapılıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.