Konya'ya yakın olan bölgede deniz tatili çok ucuz! Gecelik sadece 1000 TL

Konya'ya yakın olan bölgede deniz tatili çok ucuz! Gecelik sadece 1000 TL

Türkiye genelinde tatil beldelerinin pahalı oluşu gündemden düşmüyor. Konya'ya yakın olan bölgede deniz tatili çok ucuz. Gecelik konaklama fiyatları 1000 TL'den başlıyor.

Türkiye'de bu yıl ekonomik krizin etkileri ve fahiş fiyatlara oluşan tepkiyle tatil beldeleri boş kaldı. Vatandaş uygun fiyata tatil yapabileceği bölgeleri araştırıyor. Çeşitli seçenekler olmasına rağmen birçok kişi bu bölgeleri bilmiyor. Özellikle Konyalılar tatil için Antalya'ya tercih ediyor ancak fiyatların yüksekliğinden şikayet ediyor. Antalya'da doğal güzellikleri, denizin temizliği ve uygun fiyatlarıyla dikkatleri üzerine çeken konum büyük avantaj sağlıyor.

adrasan-1.jpg

DOĞAL GÜZELLİKLERİ İLGİ ÇEKİYOR

Antalya'nın önemli turizm merkezlerinden Çıralı, Olimpos ve Adrasan bu yıl yine vatandaşı memnun etmeye devam ediyor. Beydağları Sahil Milli Parkı sınırlarındaki bölgede 2 bin 200 yıllık antik liman şehri Olimpos da bulunuyor. Nar bahçeleri ile turunç, portakal ve limon ağaçlarının kokuları arasında tatilini doğa ve tarihle iç içe geçirmek isteyenler bölgeyi tercih ediyor.

adrasan-2.jpg

GECELİK KONAKLAMA FİYATI 1000 TL'DEN BAŞLIYOR

Anadolu Ajansı muhabirinin haberine göre, Bölgede çok sayıda ahşaptan yapılı bungalov bulunuyor. Çıralı plajından başlayıp, Olimpos ve Adrasan koylarını gezdiren tur tekneleri ise şehir stresinden uzak tatil yapmak isteyenlerin ilgisini çekiyor. Bölgede verilen hizmetlere göre, konaklama tesislerinin kişi başı geceleme fiyatları 1000 lira ile 2 bin 500 lira arasında, tekne ile tura katılmak ise 750 lira ile 1250 lira arasında değişiyor.

adrasan-3.jpg

Teknelerin ilk durağı, geçmişte korsanların uğrak mekanlarından biri olduğu belirtilen ve 3 tarafı dağlarla kaplı olan Porto Ceneviz (Korsan) Koyu oluyor. Bu koya karadan ulaşım mümkün olmuyor. Özellikle Adrasan'a gidenlerin nar suyunu uygun fiyata tatması tavsiye ediliyor. Adrasan, Konya kent merkezine 350 kilometre mesafede yer alıyor. Beyşehir ve Derebucak ilçelerinden sonra Demirkapı Tüneli'ni kullanarak bölgeye ulaşmak mümkün. Bu şekilde seyahat süresi daha da kısalıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum