Yönetim bir olmalı

Yönetim bir olmalı

Mehmet Köseoğlu: Düne bakmamak, ama dünden de dersler çıkarmak lazım. Konyaspor düşmüştür, ancak yeniden çıkma şansı çok yüksek. Bunun için de göreve gelecek yönetim bir bütün olmalı

Konyaspor’u Süper Lige çıkaran ve tarihe geçen başkan olarak nitelendirilen Mehmet Köseoğlu, yeşil-beyazlı kulübün içerisinde bulunduğu bu olumsuz durumun hiçte iç açıcı olmadığını, özellikle de Konya’nın böyle bir düşüşü hak etmediğini söyledi. Önceki gün yapılması gereken, ancak çoğunluk sağlanamadığı için yapılamayan kongre çıkışında basın mensuplarına düşüncelerini açıklayan Köseoğlu, “Konyaspor’un bu hale getirilmesi çok acı. Bugün genel kurul yapılamıyorsa bunun çeşitli nedenleri var. Ancak, zaman Konyaspor için çok kıymetli. Biran önce yönetim oluşturulmalı ve yeniden süper lige yükselmek için de kollar sıvanmalı” dedi. Konyaspor eski başkanı Mehmet Köseoğlu birçok konuya da açıklık getirerek, geçmişte söylediği bazı sözler için kendisini eleştiren insanların, bugün çok daha farklı bir görüşle kendisine yaklaştıklarını söyledi.
KONYASPOR İÇİN ZAMAN ÖNEMLİ
Konyaspor’un bu fotoğrafı iyi değil.  Konyaspor’umuz ligden düştü. Düşmüş olsa da hazırlık yapacağı bir lig var. Bu lige hazırlıkların yapılması için bir an önce yeni yönetimin ve yeni çalışmaların yapılması gerekiyor. Tabi bunu yönetimin içinde olanlar, bunun ne kadar ciddi bir durum olduğunu daha iyi bilirler. Daha önce biz yönetimi 22 Temmuz’da kayyumdan almıştık. O dönemde bizimle birlikte oynayacak olan takımlar 1. kamplarını bitirmiş, 2. kamplarına başlamışlardı. Zor şartlarda ve kısa bir dönemde yönetimi almıştık ve 3 günde 19 transfer yapmıştık. Şu an alınan karar çok gecikmiş bir karar değil, Ancak bu kongrenin yapılamaması bir kayıp. Bir hafta Konya ve Konyaspor için mühim bir süredir.
KULÜBÜN DELEGE YAPISI DEĞİŞMELİ
Burada öncelikle bizim delege yapımıza değinmek lazım. Her gelen yönetim bizim destekçimiz daha fazla olsun diye sıradan delege yazılırsa sonuç buralara varır. Şu an bildiğim kadarı ile 800’ün üzerinde delege var, ama katılanların sayısı ise 30-40’ı geçmez. Bu da Konyaspor’a Konya’nın ne derece sahip çıktığının bir göstergesidir. Geçmişte konuştuğumuz bazı şeyler bir takım çevreler tarafından yanlış değerlendirildi. Ancak Konyaspor’u sevdiğimiz için bazı gerçekleri dile getirdik. Konyaspor’u seven ve bu acıyı duyan herkes o sözleri söyler. Geçtiğimiz günlerde bazı insanlar, bazı yayın organları benim o sözlerimde haklı olduğumu ifade ettiler. Benim o günün şartlarında söylediğim sözlere katılan insanlar oldu. Bütün bunları haklı çıktığım anlamında söylemiyorum ancak Konyamız’ın gerçeği bu. Konyaspor’un içerisinde bulunduğu durum, bunun en büyük göstergesi değil mi?
YÖNETİMDE BİRLİKTELİK OLMALI
Genel anlamda 2 milyon nüfuslu bir şehir var. Kayyumdan alınarak lige çıkarılmış bir takımı var. Bazı hatalarla tekrar ligden düşmüş. Ancak şu an lige yeni bir başlangıç yapılabilmesi için bu kongrenin burada yapılması lazımdı. Bu hepimiz için bir ayıp. Bugün bir an önce bir liste oluşturulması gerekiyor. Bu da çok mühim bir konu. Çünkü rastgele bir liste veya kongrede bulunmayan kişilerin yazıldığı bir liste oluşturulursa sonuçlar buralara geliyor. Bir kere kesinlikle yapılacak olan liste, birliktelik sağlanmış bir liste olmalı. İkinci bir husus ise bu listeyi Konya şehrinin tamamının kucaklaması gerekir. Belirli grupların ortaya çıkardığı belirli listeler olursa maalesef Konyaspor bu durumlara düşer. Ben kesinlikle liste oluşumunda, sporda birlik ortaya koyabilecek kişilerin bu işi yapmasından yanayım. Sporun yöneticiliğine başka şeylerin karıştırılmamasından yanayım. İnsanların görüşleri farklı olabilir ama sporda birleşiyorlarsa, o insanların birliktelik kurarak yönetim oluşturması lazım.
ŞEHİR BİRLEŞİRSE SIKINTI ÇÖZÜLÜR
Geçtiğimiz gün Konyaspor’un Genel Müdürü ile sohbet imkanımız oldu. Şu an Konyaspor’un hali bizim aldığımız dönemin üç katı daha kötü durumda. Yani aşılması zor bir durum. Ancak şehir birliktelik yaparsa, şehir sahiplenme yaparsa, şehir kenetlenme yaparsa, aşılamayacak bir sıkıntı değildir. Aldığım bir bilgiye göre Antalyaspor’un 35 milyon borcu varmış. Kocaelispor’un da borcu o rakamlara yakın. Konyaspor’a baktığımız zaman borcu daha az. Ama böyle desteksiz bir Konyaspor’un da bu kuyudan çıkması zor.
BİZ GÖREVİMİ LAYIKIYLA YAPTIK
Biz daha önce verilen görevi layığı ile yerine getirdiğimizi düşünüyorum. O zaman ne hikmetse ‘siz bırakın’ baskısı yapıldı. Bizde bıraktık. Bu baskıyı yapanları kamuoyu biliyor. Verilen görevin nasıl yapıldığını Konyaspor taraftarları ve delegeler takdir eder. Biz üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyoruz. O gün için biz iyi bir takım da oluşturmuştuk. Bıraktığımızda 1 lira tahakkuk etmiş borcumuzda yoktu. Ama bugün takımımızın halini hepimiz görüyoruz. Şu an kim elini değse ‘elimi yakacak’ diye kaçıyor. Onun için sıkıntılı bir durum sözkonusu. Ama inşallah ilk kongrede olmadı, haftaya olur ve Konyaspor’umuz sahipsiz kalmaz, bir an önce bu durumdan kurtulur diyorum.
KONYASPOR İLK SEZONUNDA ÇIKMALI
Konyaspor tekrar bu sene çıkabilirse çıkar, çıkamazsa daha da kötüye gider. Çünkü şu an Konyaspor’un bir ismi var. Süper Lig’de mücadele etmiş bir takım. Süper ligde oynayan takımlar deplasmana gittiğinde veya buraya bir takım geldiğinde maça 1-0 önde başlar. Bir ismi var, gücü var ‘süper lig’ takımıydı denilir. Ama bu başarı tekrar bu sene elde edilemezse bir Malatyaspor, bir Sakaryaspor olma durumu da gündeme gelebilir. Onun için bu sene Konyalı’nın, Konyalı sporseverlerin bu durumu göz önünde bulundurarak takıma daha fazla sahip çıkması gerekiyor. Ama sadece üzülmekle bu iş olmaz. Mutlaka birilerinin bu görevi üstlenmesi lazım. Bizde bu konuda elimizden geleni ve üzerimize düşeni yapacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum