Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor! Yüzde 40 zam hayırlı olsun

Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor! Yüzde 40 zam hayırlı olsun

Türkiye'de 30 milyona yakın motorlu taşıt var. Araç sahipleri artan maliyetlerden şikayetçi. Son olarak yüzde 40 zam kararı alındı. Söz konusu zam tüm araç sahiplerini etkileyecek.

Türkiye genelinde trafiğe kayıtlı 30 milyona yakın araç var. Söz konusu araçların sahipleri artan vergilerden ve sigorta giderlerinden şikayetçi. Buna bir de bakım maliyetleri ve akaryakıta gelen zamlar eklenince durum daha da kötüleşiyor.

otoban.webp

Son olarak tüm araç sahiplerini ilgilendiren bir zam kararı daha alındı. Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) tarifelerine de zam uygulandı. Bankacılık sektörü yetkililerinden alınan bilgilere göre; HGS'ye yüzde 40 oranında zam kararı kesinleşti.

hgs-2.webp

YÜZDE 40 ZAM KARARI ALINDI

HGS alt limit fiyatları en son 1 Nisan'da yapılan yüzde 75'lik zamla 175 TL'ye yükseltilmişti. Temmuz ayında köprü ve otoyol ücretlerine yapılan zamların ardından HGS limitlerinde güncelleme yapılması gerektiği belirtilmişti. Otomatik yükleme tutarının 245 TL'ye güncelleneceği belirtiliyor. Söz konusu zam 19 Ağustos tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum