Yıldız: Enerji Depoları 9 Büyüklüğündeki Depreme Göre Dizayn Edildi

Yıldız: Enerji Depoları 9 Büyüklüğündeki Depreme Göre Dizayn Edildi

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerji depolama tesisleri inşa edilirken deprem ihtimalinin göz önünde bulundurulduğunu söyledi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerji depolama tesisleri inşa edilirken deprem ihtimalinin göz önünde bulundurulduğunu söyledi. Yıldız, "Buradaki yapıların dizayn edilirken güvenlik açısından nükleer santraller kuruluyormuş gibi dizayn edildi, 9 büyüklüğündeki depreme göre dizayn edildiler." dedi.

Biyoyakıt ve Tarım Ürünleriyle İlgili İşbirliği Protokolü imza törenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Yıldız, "Marmara’da gerçekleyen depremlerin ardından kırılacak faylar depolama hatlarına zarar verir mi?" yönündeki soruya, "Marmara Ereğlisi’nde bizim enerji tesisimiz var. Buradaki yapıların dizayn edilirken güvenlik açısından nükleer santraller kuruluyormuş gibi dizayn edildi, 9 büyüklüğündeki depreme göre dizayn edildiler. İnşallah bizde böyle bir sıkıntı görülmüyor." karşılığını verdi.

Yıldız, Kuzey Irak petrolleri ile ilgili olarak bir protokol imzalanıp imzalanmadığı ile ilgili soruya da şöyle cevap verdi:

"Kuzey Irak meselesi bir süreç. Irak’ın normalleşmesi ile ilgili konular, Irak'ın gelirlerini artırdığı kadar gerçekleşecek. Gelirlerinin 200-300 milyara ulaştırılması lazım. Türkiye de şeffaflığın gücünü kullanacaktır. 2 hassasiyet var. Buradan ne kadar petrol geçecek? Nasıl paralandırılacak? Biz diyoruz ki; bir bankalarda aktarılacak paraların dekontu her gün paylaşılacaktır. ABD’nin vardır teklifi, yoktur bilmiyoruz. Bu iş doğru bir iş, hem bölge hem de Türkiye için. Gelecek kuşaklar bunu zamanla anlayacaklar.”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.