Yazır Spor Salonu hizmete açıldı

Yazır Spor Salonu hizmete açıldı

Selçuklu Belediyesi tarafından Yazır Mahallesine yaptırılan, Yazır Spor Salonunun açılışı törenle yapıldı

Selçuklu Belediyesi tarafından Yazır Mahallesine yaptırılan, Yazır Spor Salonunun açılışı törenle yapıldı. Törene, Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fatih Yılmaz, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Ak Parti İl ve İlçe Yöneticileri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal ve kültürel hayatın gelişmesi için çalışmalar yapıldığını belirterek, “Selçuklu’da yaşayan hemşerilerimizin her alanda ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte tesis yapma sorumluluğu bulunan belediyemiz; 5 ayrı merkezde spor ve rekreasyon merkezi yapıyor. Yazır 2, Hüsamettin Çelebi, Sancak, Selahattin’i Eyyubi, Hocacihan Mahallelerinde temeli atılan ve ilkinin açılışını gerçekleştirdiğimiz spor merkezlerimiz özellikle okullara yakın bölgelere planlandı. Böylece mahalle sakinlerimizin yanı sıra öğrencilerimizde bu salonlardan yararlanacak. Ayrıca 10 okulumuza da spor yapacağız. Hemşehrilerimize her alanda hizmet üretmeye ve yatırım yapmaya gayret edeceğiz.” dedi.

 

Spor çalışmaları ve yatırımları ile ilgili bilgi veren Başkan Altay, “Yazır Spor Salonu 2 bin m²’lik inşaat alanı, bin 150 m²’lik spor alanı, aynı anda 30 kişinin yararlanabileceği kondisyon merkezi ve diğer sosyal alanlarına sahip olacak tesisimiz bölgemizin ihtiyacını karşılayacak niteliktedir. Spor salonu hentbol ve basketbol karşılaşmalarının oynanabileceği ölçüdedir. Yapımı 150 günde tamamlanan salon 1.100 bin TL’ye mal edilmiştir.” dedi.

 

Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, “Bizler gençlik dönemlerimizde böylesine güzel tesisler ve imkanlardan yoksun olarak büyüdük. Günümüzde kısa sürede yapılarak hizmete sunulan bu hizmetler hepimize büyük mutluluk yaşatıyor. Bizi bu duyguları yaşatan ve bu güzel çalışmaları gerçekleştiren Selçuklu Belediyesi çalışanlarını kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

 

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, “Yeni görevimde ilk katıldığım program şehrimizde olmasının yanı sıra temeli atılışında da bulunduğum bir program olduğu için ayrıca mutluluk duyuyorum. Yakın bir zamanda temelini attığımız bu tesisi kısa sürede tamamlayarak insanlarımıza spor yapma olanağı sağlayan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a bu hizmetleri nedeniyle teşekkür ediyorum. Birçok amatör branşta binlerce sporcuyu bünyesinde barındıran ve amatör spora destek olan Selçuklu Belediyesi yine önemli bir hizmete imza atıyor ve mahallelerde spor tesisleri yapıyor. Türkiye’ye örnek olarak gösterebileceğimiz böyle bir programda olmaktan dolayı son derece duygulu ve çok mutluyum. Tesisimizin hayırlı olmasını diliyor emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.