Wushu takımının temposu yoğun

Wushu takımının temposu yoğun

Konya Büyükşehir Belediyespor bünyesi altında faaliyet gösteren wushu-kungfu branşında çalışmalar devam ediyor

Konya Büyükşehir Belediyespor bünyesi altında faaliyet gösteren wushu-kungfu branşında çalışmalar devam ediyor. Sporcular önümüzdeki günlerde yapılacak minikler, yıldızlar ve Gençler Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor.  Şampiyonanın tarihi ve nerede yapılacağı Ankara’da gerçekleştirilecek olan wushu dünya şampiyonasının ardından belli olacak. Söz konusu şampiyona 5-15 ekim tarihleri arasında Ankara’da yapılacak. Antrenör Yılmaz Murat Konyalı sporseverlerin bu organizasyonu mutlaka takip etmeleri gerektiğini ve izlediklerine pişman olmayacaklarını söyledi.

 

Çalışmalar hakkında bilgi veren antrenör Yılmaz Murat 2 yıldır faaliyet gösteren branşın 30 yakın sporcusunun bulunduğunu ayrıca 2 Türkiye 3.’lüğü ve 1 milli sporcularının bulunduğunu söyledi.  Sporcusu ise milli takım forması giyiyor.  Murat, “ Büyükşehir Belediyespor Wushu kungfu takımı olarak yaklaşık 2 yıldır faaliyet gösteriyoruz. 2 sene içerisinde 2 Türkiye 3. lüğü aldık. 1 sporcumuzu da milli takıma gönderdik. Gençler kategorisinde sporcumuz Rahim Özbek Türkiye 3.sü oldu.

 

Büyükler kategorisinde ise Yıldırım Kayar milli takımda yer alıyor. Büyükşehir Belediyespor olarak çalışmalarımızı Atatürk Stadyumu altında yer alan salonumuzda sürdürüyoruz. Amacımız önümüzdeki aylarda yapılacak Türkiye şampiyonasında minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde iyi dereceler almak” diye konuştu. Yılmaz Murat Konya’da wushuya ilginin yetersiz olduğunu dile getirerek, “ Kulüpte 30’a yakın lisanslı sporcu bulunuyor. Konya’da bu spora ilgi az. Dövüş sanatlarının tümünün çıkış noktası olan wushu Çin Savaş sanatıdır. Bu branşın yarışları iki kategoride yapılır.

 

Sanshou eldivenli dövüş olarak geçer. Diğer kategorisi ise silahlı ve silahsız formlardan oluşan hayali dövüş temsili olan Taolu kategorisidir. Bu spora olan ilgi arttığı sürece başarıların da artacağını düşünüyorum. Bizlere destek olan Kulüp Başkanımız Cevdet İşbitirici’ye ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek’e teşekkür ediyorum” dedi. Murat söz konusu Türkiye şampiyonasına Büyükşehir Belediyespor’un yanı sıra Selçuklu Belediyespor, Karapınar Belediyespor, Hava Üssüspor, Altın Kemerspor ve Yapıspor Kulüplerinin Konya’yı temsil edeceğini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.