Vodafone'dan En Yüksek Yarıyıl Geliri

Vodafone'dan En Yüksek Yarıyıl Geliri

Vodafone, 2013-14 mali yılının Nisan-Eylül 2013 dönemine ait yarıyıl sonuçlarını açıkladı.

Vodafone, 2013-14 mali yılının Nisan-Eylül 2013 dönemine ait yarıyıl sonuçlarını açıkladı. Buna göre Vodafone Türkiye’nin toplam gelirleri 2013-14 mali yılının ilk yarısında bir önceki mali yılın aynı dönemine göre yüzde 17,2 artışla bugüne kadarki en yüksek yarıyıl geliri olan 3,1 milyar TL olarak gerçekleşti. Böylece şirketin toplam mobil gelir pazar payı, mali yılının ikinci çeyreğinde tüm zamanların en yüksek oranı olan yüzde 30,6’ya yükseldi.

Şirketin, 2013-14 mali yılının ilk yarısında Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr’ı (FAVÖK) geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artışla bugüne kadarki en yüksek yarıyıl seviyesi olan 550 milyon TL’ye ve FAVÖK marjı da geçen yılın aynı dönemine göre 0,6 puan artışla yüzde 17,5’e yükseldi. Şirketin 2013-14 mali yılının ilk yarısında faaliyet karı (FVÖK) da pozitif olarak gerçekleşti.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, şirketinin 2013-2014 mali yılının ilk yarısındaki performansını şöyle değerlendirdi:

"Gelirler, kârlılık, pazar payı, abone sayısı ve konuşma süresi bakımından yeni rekorlarla kapattığımız bu dönem hem başarımızın güzel bir yansıması, hem de bir güven markası olma amacımıza sağlam adımlarla ilerlediğimizin önemli bir göstergesi oldu. Mobil internet kullanıcı sayımızı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 40 artırdık. Bu rakam artışında akıllı cihaz kampanyalarımız, mobil internet deneme kampanyalarımız ve avantajlı mobil internet paketlerimiz etkili oldu. Mobil interneti herkese erişilebilir kılma hedefimize bir adım daha yaklaştık."
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.