Vietnam Ticaret Ataşesi Thinh Mutso'yu Ziyaret Etti

Vietnam Ticaret Ataşesi Thinh Mutso'yu Ziyaret Etti

Vietnam Ticari Ataşesi Ly Quoc Thinh, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş'u makamında ziyaret etti.

Vietnam Ticari Ataşesi Ly Quoc Thinh, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş'u makamında ziyaret etti. Ziyarette Ticari Danışman Nuyen Tuan Quang, MUTSO Meclis Başkanı Şükrü Altınay, Yönetim Kurulu başkan yardımcıları Mustafa Ercan ve Mehmet Dişcigil, üyeler Mehmet Ali Çoban, Hasan Şahin, Mustafa Murat Can, Levent Özkan, Mustafa Karataş, Fatih Dağdelen ve Salih Atayolu hazır bulundu.

Ataşe Thinh, burada yaptığı açıklamada İstanbul'da 1996 yılından bu yana ofislerinin faaliyet gösterdiğini belirterek, son üç yıldır görevde olduğunu ve Türkiye'yi daha iyi tanıma fırsatı bulduğunu söyledi. Türkiye'de görev alanlarını genişletmek istediklerini, bölgeyle ilgili ekonomik, sosyal ve siyasi konuların kendileri için önem arz ettiğini anlatan Thinh, ikili ilişkilerin gelişmesi adına diyaloğun önemine dikkat çekti. Thinh, "Konumu itibariyle ülkemiz güzel bir bölgede yer alıyor. Çok uzun bir kıyı şeridi var. Jeolojik olarak da Güney Asya'nın kalbinde yer alıyoruz, bu yüzden taşımacılıkla ilgili de avantaj sahibiyiz. Yüzölçümü olarak sizden küçük bir alana sahip olsak da nüfuslarımız birbirine çok yakın. Bizim nüfusumuzun yüzde 60'a yakını 25 yaşın altında, dolayısıyla genç bir nüfusa sahibiz. İnsan kaynağı gücüne sahibiz ve bu yüzden yabancı yatırımları ülkemize çekebiliyoruz. Hem genç hem eğitimli bir nüfusumuz var." dedi. Dünya çapında birçok önemli firmanın Vietnam'da fabrika kurup yatırım yaptığını kaydederek, "Öncelikli olarak yüksek teknolojili ürünlere yönelik çalışmalar yapıyoruz. Ekonomimiz hem tarım hem sanayiye dayalı. Özellikle pirinç üretimi ve ihracatında çok önemli bir yerdeyiz. Bunun dışında kahve ve karabiber de aynı şekilde. Tekstil, deri, ayakkabı üretimi de öncelikli sektörlerimiz arasında. Ülkemizde fabrika kuran ülkelerin hepsinin banka şubeleri olduğu için bu da ekonomimize ciddi bir katkı sağlıyor. Ülkemizde yılda iki defa bütün sektörleri barındıran, geniş kapsamlı bir fuar düzenleniyor. Bunun dışında çok sayıda sektörel fuarlar da var. Muğla’da bulunmaktan ve bu havayı teneffüs etmekten çok mutluyum. Muğla ile kültürel dostlukların yanısıra ticari ilişkiler kurmaktan da mutluluk duyarız." şeklinde konuştu.

MUTSO Başkanı Karakuş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İki ülkeden ihraç edilen ürünler ve bölgede faaliyet gösteren yabancı şirketler ve bankalar hakkında da bilgi alışverişinde bulunarak, iki ülke arasında ithalat ve ihracat alanında ilimizde ikili ilişkilerin geliştirilmesin için çalışmalarda bulunacağız. Yatırım fırsatlarını değerlendireceğiz." dedi.

Ziyaretin sonunda Meclis Başkanı Altınay, Ticari Ataşe Thinh’e plaket takdim etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.