"Unvan değişikliği şehir  değişikliğine sebep olmasın"

"Unvan değişikliği şehir değişikliğine sebep olmasın"

Sağlık Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay; “Sağlık-Sen Genel merkezimiz, Unvan Değişikliği Sınavı’nı kazanan adayların yerleştirme işlemlerinin sağlık çalışanlarının kadrolarının bulundukları illere göre yapılması için Sağlık Bakanlığı’na başvuruda b

Sağlık Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay; “Sağlık-Sen Genel merkezimiz, Unvan Değişikliği Sınavı’nı kazanan adayların yerleştirme işlemlerinin sağlık çalışanlarının kadrolarının bulundukları illere göre yapılması için Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Genel Başkanımız Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural imzasıyla yapılan başvuruda, Unvan Değişikliği Sınavını kazananların yerleştirmelerinin bulundukları illere göre yapılması talep edildi. Konu hakında yazılı bir açıklamada bulunan Sağlık Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, "Sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde yıllık izin dahi kullanmaksızın, esnek mesai ve idari izin olmaksızın, ailelerinden uzak kalarak, risk altında gösterdikleri özverili çalışmaları ortadadır. Bu süreçte gerçekleştirilen yazılı ve sözlü sınavların çalışanlar üzerindeki psikolojik baskısı ve pandeminin iş yükü altında bir de sınavlar için harcanan emek göz önünde bulundurulduğunda sağlık çalışanlarının tüm bunlar karşılığında ödüllendirilmesi gerekirken, sınavı kazandıkları için ailelerinden uzak kalacak olmaları kabul edilemez. Bu nedenle, salgınla mücadelede en ön safta yer alarak büyük bir özveri ve fedakârlıkla görev yapan sağlık çalışanlarının durumları göz önünde bulundurularak, yapılacak Yerleştirme Kurası’nda, öncelikle bulundukları ilde kalmaları sağlanmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.