Karatay’da sağlık yatırımları sürüyor

Karatay’da sağlık yatırımları sürüyor

Karatay Belediyesi, pek çok alanda olduğu gibi sağlık alanında da çok önemli projelere imza attı.

Bu kapsamda Karatay Belediyesi, sadece son 5 yılda Selim Sultan Aile Sağlığı Merkezi’ni, Şehit Uzm. Dr. Ekrem Karakaya Sağlıklı Hayat Merkezi’ni, Hayıroğlu Sağlık Evi ve Yusuf Yiğit Aile Sağlığı Merkezi’nin yapımını tamamlayarak vatandaşın hizmetine sundu.

SAĞLIK YATIRIMLARINA İKİ YENİ HALKA DAHA

Hem ilçe halkının daha modern mekânlarda hizmet almasına hem de Konya’nın daha güçlü bir sağlık altyapısına kavuşmasına katkı sunma amacındaki Karatay Belediyesi, bu alandaki yatırımlarına iki yeni halka daha ekledi.

Karatay Belediyesi Konyalı hayırsever Celalettin Hakan Katırcı’nın desteğiyle Akabe Mahallesi’ne ‘Sıddıka Katırcı Aile Sağlığı Merkezi’ ve ‘Hacı Hasan Katırcı Sağlıklı Hayat Merkezi’ni kazandırdı. 1600 metrekare kapalı alana sahip olacak tesis tamamlandığına hem sağlıklı hayat merkezi hem de aile sağlığı merkezi olarak ilçe halkına hizmet verecek.

Karatay Belediyesi öncülüğünde hayırseverlerin desteğiyle ilçede hayata geçecek bir başka sağlık yatırım ise Hatice-Faik Nükte Aile Sağlığı Merkezi. Doğuş Mahallesi’ne kazandırılan söz konusu tesisin de yapımında artık sona gelindi. Çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından her iki sağlık yatırımı, İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edilerek hizmete açılmış olacaklar.

KILCA VE KOÇ, YATIRIMLARI İNCELEDİ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Karatay Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ile birlikte önce inşası tamamlanan Hatice-Faik Nükte Aile Sağlığı Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Kılca ve Koç daha sonra Sıddıka Katırcı Aile Sağlığı Merkezi” ve “Hacı Hasan Katırcı Sağlıklı Hayat Merkezi”nde incelemelerde bulundu.

SAĞLIK ALT YAPISI HER GEÇEN GÜN DAHA DA GÜÇLENİYOR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya’daki birlik, beraberlik, işbirliği, dayanışma ve yardımlaşmanın önemli hizmetlere katkı sağladığının altını çizdi.

Belediye olarak pek çok alanda olduğu gibi sağlıkta da güzel işlere imza attıklarını belirten Başkan Hasan Kılca, “Karatay’ımız, son yıllarda pek çok hastane, aile sağlığı merkezleri, sağlıklı yaşam merkezleri ve sağlık evleri gibi pek çok sağlık yatırımı aldı. Karatay Belediyesi olarak bizler de bu alana katkı sunuyoruz. Son olarak; sağlıkta Konya modelimize katkı yapma kapsamında, hayırsever vatandaşlarımızın da katkılarıyla iki yeni tesisi ilçemize kazandırmış olduk. Her iki projemizi de tamamlayarak kısa sürede ilçe halkımızın hizmetine sunacağız inşallah. Bu yatırımlarımız sayesinde ilçemizin sağlık alt yapısı daha da güçlenecek” dedi.

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç da, Karatay’da bir sağlık dönüşümü olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Mehmet Koç şunları aktardı: “Karatay’da Sağlık Bakanlığımız, belediyelerimiz ve hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle bugüne kadar çok güzel ve modern şartlarda hizmet sunan eserler kazandırıldı. Karatay Belediyemiz de bu konuda önemli bir gayretin içerisinde. Belediyemiz, son 5 yılda 4 sağlık yatırımını ilçeye kazandırdı.”

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.