Ünlü kalp cerrahı Prof. Dr.  Hasan Solak vefat etti

Ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Hasan Solak vefat etti

Konya'nın sevilen Ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Hasan Solak vefat etti

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşamını yitiren NEÜ Tıp Fakültesi Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinin Kurucu Öğretim Üyesi, Konya’nın ilk Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahı, NEÜ Fizyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Işık Solak Görmüş'ün babası, NEÜ Kalp Damar Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Niyazi Görmüş'ün kayınpederi Prof. Dr. Hasan Solak için NEÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde cenaze töreni düzenlendi.

whatsapp-image-2024-09-12-at-14-52-25-3.jpeg

Cenaze törenine NEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Nail Güner, NEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, NEÜ Seydişehir Kamil Akkanat Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Reisli, NEÜ Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Yılmaz ile çok sayıda hekim, akademisyen ve sağlık çalışanı katıldı.

Törende konuşan NEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, “Ben de öğrenciliğini yapmış birisi olarak, merhum Prof. Dr. Hasan Solak hocamızın hastanemizde yardımının dokunmadığı kimse kalmamıştır. Herkes ile bir irtibatı, dokunuşu ve iletişimi vardı. Bizlere Prof. Dr. Işık Solak Görmüş ve Prof. Dr. Niyazi Görmüş hocalarımızı emanet olarak bıraktı. Mekânı cennet olsun” dedi.

Uzun yıllar boyunca merhum Prof. Dr. Hasan Solak ile çalışma arkadaşlığı yapan NEÜ eski Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Tahir Yüksek ise, “Bugün çok kadim bir abimi, arkadaşımı kaybetmenin hüznünü yaşıyorum. Hepimiz ahirete gideceğiz. Prof. Dr. Hasan Solak abimiz her zamanki gibi bize öncülük yapmak için önden gitti. Arkadan gelenlere çokça örnek alınacak davranışlar bırakarak gitti. Kimsenin 5 kuruş hakkının geçmesine müsaade etmezdi. Emekliliğine çok az bir süre kalmıştı. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum