Üniversitenin temposu yoğun

Üniversitenin temposu yoğun

Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Ligi'nde mücadele edecek olan Torku Selçuk Üniversitespor, lig öncesi özel maçlarla kendini test ediyor

Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Ligi'nde mücadele edecek olan Torku Selçuk Üniversitespor, lig öncesi özel maçlarla kendini test ediyor. Çalışmalarına Ağustos ayı sonlarında başlayan ve yaklaşık 1 aydır yoğun tempoda yapılan antrenmanlarla lige hazırlanan sarı-mavililer son olarak Mersin, Uşak ve Balıkesir'de üç özel maç oynadı. Özel maç serisinin ilkinde BEKO Basketbol Ligi ekiplerinden Mersin Büyükşehir ile karşılaşan Torku Selçuk Üniversitespor, güçlü rakibine 69-48 mağlup oldu.

 

İkinci maçını Uşak'ta Cuma günü Uşak Üniversitesi ile oynayan Halil Üner'in öğrencileri maçtan 76-68 galip ayrılıp, bu sezon özel maçlardaki ilk galibiyetini aldı. Cumartesi günü ise Balıkesir'de Best Balıkesir'e konuk olan temsilcimiz baştan sona büyük çekişmeye sahne olan maçı 84-82 kazanıp lig öncesi olumlu sinyaller verdi. Balıkesir ekibi karşısında son 3 dakikaya 79-72 geride giren Torku Selçuk Üniversitesi son bölümdeki müthiş temposu ve sert savunmasıyla maçı lehine çevirmeyi bilerek alkış aldı.

 

Temsilcimiz bu maçta; Erdem Türetken 12, Henry Dobie 17, Ufuk Kaçar 10, İsmail Çevik 8, İlkay Okay 5, Mustafa Güçyetmez 18, Berk Üner 8, Emre Boztepe 2 ve Ömer Ünver 4 kadrosuyla mücadele etti. Amerikalı oyuncu Henry Dobie’nin hızla hazır olması ve Best karşısında takımın en skorer isimleri arasında yer alması teknik heyetin yüzünü güldürdü. Oynadıkları üç özel maçlarda eksikleri görme imkanı bulduklarını ifade eden baş antrenör Halil Üner, "Takımımız artık lige hazır olma yolunda ilerliyor.

 

Geçen hafta Ankara'da oynanan oyun ile son oynadığımız üç maçta sergilenen oyun arasında önemli farklar var. Bu da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Liglerimizin önemli takımları ile karşılaştık ve kendimizi sınama imkanı bulduk. 8 Ekim'de başlayacak yeni sezon öncesi fırsat bulursak bir ya da iki özel maç daha oynayacağız. Torku Selçuk Üniversitesi olarak hedefimiz zirvede yer almak. Bunun için mücadelemizi sürdürüyoruz. Mevcut eksiklerimizi de en kısa sürede giderip lige tamamen hazır olacağız" dedi.

 

MERHABA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.