Ulusal basın ilgi gösterdi

Ulusal basın ilgi gösterdi

Konyaspor yönetiminin önceki gün yaptığı açıklama hem yerel basında hem de ulusal basında ilgiyle karşılandı

Konyaspor yönetiminin önceki gün yaptığı açıklama hem yerel basında hem de ulusal basında ilgiyle karşılandı. Türkiye’de yayımlanan görsel basında, televizyonlarda ve spor sitelerinde büyük yer alan “Konyaspor Federasyon’a başvurdu” haberi ses getirdi. Konyasporlu taraftarların da büyük ilgi gösterdiği bu haberle ilgili Federasyon’un vereceği olumlu ya da olumsuz tepki merakla bekleniyor.

YÖNETİMİN AÇIKLAMASI

Konyaspor, şike ve teşvik primi iddiaları nedeniyle ilgili kulüplerin küme düşürülmesi halinde, mağdur edildikleri için kendilerinin Süper Lig'e çıkarılmasını istedi. Spor Toto Süper Lig'e 1 yıl aranın ardından veda ederek Bank Asya 1. Lig'e düşen Konyaspor, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) resmi yazı ile başvurarak, şike ve teşvik primi iddiaları nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında, ilgili kulüplerin talimatlar gereği küme düşürülmesi halinde, kendilerinin mağdur edildikleri için 2011-2012 sezonunda Süper Lig'de mücadele etmeleri yönünde karar alınmasını istedi.

Konyaspor Kulübü'nün TFF'ye gönderdiği yazıda, Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen, kulüp yöneticileri, teknik direktör, antrenör, futbolcu ve menajerlerden oluşan 61 kişinin gözaltına alındığı, bu kişilerin büyük kısmının tutuklandığı hatırlatılarak, "Bu anlamda TFF iddialar hakkında biran önce harekete geçmeli ve gereken soruşturma derhal başlatılmalıdır. Mevzuatımız bu konuda tartışmaya yer bırakmayacak şekilde TFF'ye yetki kılmıştır. Mevzuat hükümlerimiz şike ve teşvik primi iddialarıyla ilgili ceza yargılaması devam ederken TFF'nin, sonucu beklemeden kendi kurul ve kurullarıyla karar vermesi gerektiğini açıkça ortaya koymaktadır. Futbolumuzun üzerine düşen bu lekenin en kısa sürede kaldırılmasını için en büyük görev TFF'ye düşmektedir. TFF, mevzuat ve uluslar arası futbol kurallarının kendisine verdiği yetkiyi derhal kullanmalı, soruşturma başlatılmalı ve karar verilmeli" denildi.

Öncelikli beklentinin iddiaların asılsız çıkması ve Türk futbolunun üzerindeki kara bulutların dağıtılması olduğu belirtilen başvuruda, iddialar arasında küme düşen takımların menfaatini doğrudan etkileyen müsabakaların bulunduğu vurgulandı. Sezon başlamadan TFF'nin iddialarla ilgili karar vermesi istenerek, şike yapıldığının veya teşvik primi verildiğinin sabit görülmesi ve takımlar hakkında bir alt lige düşürülmesine karar verilmesi halinde mağduriyetlerin giderilerek 2011-2012 sezonunda Süper Lig'de mücadele etmeleri yönünde bir karar çıkması talebinde bulunuldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.