Üçlü Danışma Kurulu, Kıdem Tazminatı İçin Toplanıyor

Üçlü Danışma Kurulu, Kıdem Tazminatı İçin Toplanıyor

Yaklaşık 11 milyon çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı sorunu için taraflar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında bugün toplanacak.

Yaklaşık 11 milyon çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı sorunu için taraflar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında bugün toplanacak. Üçlü Danışma Kurulu’nda bireysel hesaba dayalı kıdem fonu ele alınacak.

Bakan Çelik, geçtiğimiz günlerde şimdiye kadar yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkmadığını ve son kez 11 Kasım’da saat 11’de toplanılacağını ifade etmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla taraflar arasında uzlaşma arayan Çelik, hükümetin önerisi olan kıdem fonu ile masaya oturacak. Buna göre, fon uygulamasıyla işçi-işveren arasındaki ihtilafın ortadan kaldırılarak, direkt olarak aylık ücretini nasıl alıyorsa fon hesabına da bireysel hesabına da tazminat, her ay düzenli yatacak. İşverenin bu konuda olumsuz yaklaşımının yanında bazı çekinceleri de dikkat çekiyor. işçi tarafı ise fonu savunmakla birlikte var olan hakların güvence altına alınmasını istiyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.