Türkiye'siz FIFA 2012 görücüye çıktı

Türkiye'siz FIFA 2012 görücüye çıktı

Dünyanın en çok satan futbol oyunu olan FIFA'nın yeni serisi, özel basın lansmanı ile sezonu açtı. FIFA 12'de sadece Galatasaray'ın yer alması konusuna da açıklılk getirildi


Aral’ın ev sahipliği ve Avea’nın ana sponsorluğunda yapılan FIFA 12 basın lansmanı, İstinye Park AVM’de gerçekleşti.
Lansmanda, oyunun yeni özellikleri, FIFA serisinin bugünkü durumu ve hedefleri ile ilgili bilgiler katılımcılarla paylaşıldı.
Basın toplantısında yaptığı konuşmada, futbol oyunlarının Türkiye pazarı için büyük öneminin olduğunun altını çizen Aral Genel Müdürü Ömer Faruk Demir, “FIFA serisi Türkiye pazarı için kuşkusuz çok önemli bir oyun. Sektöre ilk adım attığımız 1996 yılında ilk dağıttığımız oyun FIFA 97 olduğu için FIFA serisinin bendeki manevi değeri çok farklıdır. Aral ailesi olarak oyunu Türkiye pazarı ile buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
FIFA serisinin dünya futbol pazarında en çok satan oyun olduğunu dile getiren Demir, “FIFA serisi dünyada tüm formatlarda 100 milyondan fazla kopya sattı. FIFA 11 satışa çıktığı ilk haftada 2,6 milyon kopya satarak dünyanın en hızlı satan spor oyunu unvanını aldı. Bu yıl da Electronic Arts, FIFA 12’nin yeni bir rekor kırmasını bekliyor. Şu ana kadar dünyada ve Türkiye’de alınan ön sipariş rakamları da bu başarının büyük oranda gerçekleşeceğinin sinyallerini veriyor” dedi.
FIFA 12’nin yeni özelliklerinin çok konuşulacağının altını çizen Aral Genel Müdürü Ömer Faruk Demir, “PLAYER IMPACT ENGINE yani futbolcu çarpışma motoru en önemli özellik olarak karşımıza çıkıyor. Her geçen yıl oyun kendini büyük bir hızla geliştiriyor ve oyunculara gerçeğe yakın bir sanal deneyim sunuyor” diye konuştu.
Demir, oyunda Galatasaray dışında hiçbir Türk takımının veya Türkiye Ligi'nin yer almaması konusunda da STAR'a şu açıklamayı yaptı: “Galatasaray, özel anlaşma yaptığı için FIFA 12'de yer alıyor. Türkiye Ligi konusunda ise Elcetronic Arts bazı sıkıntılar yaşadı. Şirket avukatları, daha önce olduğu gibi Türkiye Futbol Federasyonu ile görüştü. Ancak kendilerine adres olarak Kulüpler Birliği gösterildi. Türkiye'de gündemi meşgul eden malum süreç nedeniyle Kulüpler Birliği'nden yanıt alınamayınca, Türkiye Ligi FIFA 12'de yer almıyor. Ancak ilerleyen günlerde bir yama ile Türk takımlarının oyunda yer alması söz konusu...”
Lansmandan önce, 64 kişilik “Avea Futbolun Delisiyiz FIFA 12” turnuvasının elemeleri yapıldı. Katılımcılar FIFA 12’nin değişen ve gelişen yüzünü ilk kez test etme fırsatı yakaladı. Lansmanda final maçı yapılırken, turnuvasının birincisi Batuhan Aras, ikincisi Can Sönmez ve üçüncüsü Sertan Kay ’a hediyeler verildi.
Aral hakkında
Türkiye oyun pazarının lider firması Aral, 1980’li yılların başlarında, ithalat ve ihracat alanında yapılan köklü ekonomik değişikliklerle birlikte ticari faaliyetlerini başlattı. 1990’lı yıllara doğru, bilgisayar oyunları ve oyun konsolları ile faaliyet alanını genişletmeye devam etti. Pazar payının ve çalışan sayısının artışına paralel olarak 1995 – 2009 yılları arasında hizmetlerine devam eden Aral, bu süre zarfında, oyun, oyun konsolları ve elektronik alanda piyasada lider konumda olan markaların tescilini ve distribütörlüklerini aldı. Aral; Electronic Arts başta olmak üzere; Activision, THQ, Konami, Take 2, Codemasters, Sega, Capcom ve Namco Bandai’nin Türkiye’deki tek temsilcisi...
STAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.