TÜRFAD şike olaylarını kınadı

TÜRFAD şike olaylarını kınadı

Türkiye Futbol Adamları Derneği Konya Şubesi son günlerde futbolda yaşanan şike krizi ile ilgili olarak bir kınama mesajı yayımladı.

Türkiye Futbol Adamları Derneği Konya Şubesi son günlerde futbolda yaşanan şike krizi ile ilgili olarak bir kınama mesajı yayımladı. Mesajda şu ifadelere yer verildi.“Futbolumuzda yaşanan şiddet olayları ve hakemlere saldırılardan daha vahim olan Şike olaylarının olması ve yapılan araştırma ve tahkikatlar sonrasında su yüzüne çıkartılması futbol adamları derneği olarak bizleri sevindirmiş, şike yapan ve buna alet olanların bulunması bizleri üzmüştür. Futbolumuza kirlilik katan bu tür olayları nefretle kınıyoruz. Bu bağlamda Türkiye Futbol Adamları Derneği Genel merkezi ve Konya Şubesi olarak bu tür bir icraatın içinde olanları kınıyor, futbolumuzun temiz şekilde oynanması için yapılan çabayı ve çalışmaları da takdirle karşılıyoruz.

Futbolumuzda gündeme çıkartılmış olan şike ve teşvik primi olayı çok çirkin bir görüntü ve güvensizlik yaratmıştır. Bu olayın uzun süredir yetkili makamlarca takip edilerek futbolumuzu lekeleyenlerin deşifre edilmesini sağlayanlar örnek hizmetleri nedeniyle futbol adına takdir edilmelidirler. Bu bağlamda, büyük bir üzüntü ve endişe ile talihsiz şike olayını bugüne kadar yakından takip eden Türkiye Futbol Adamları Derneğimiz hukuki sonuçları ve Futbol Federasyonumuzun yaklaşımını da dikkate alarak tek taraflı yorumlardan uzak kalmayı tercih etmiştir.

Türk Futboluna onurlu hizmetleri ile emeği geçmiş çok saygın futbol emekçisi üyelerimizin oluşturduğu Derneğimizi manevi yönden ayrı bir endişeye düşürdüğü gerçeğini de futbol kamuoyumuzun endişeleriyle birleştirdiğini ifade etmek isteriz. Türk Futbolu adına büyük bir leke olan, karşı tarafın hak ve hizmetini satın alma gibi her türlü spor ve genel ahlaki değerlerden yoksun olanlar kirli ellerini ve emellerini futbolumuzun üzerinden çekmelidirler. Bu konularda Futbol Federasyonumuzla her türlü dayanışma ve destek içinde olduğumuzu ve bu olayı şiddet ve esefle kınadığımızı Sayın Kulüplerimiz ve Kamuoyu ile paylaştığımızı saygı ile belirtiriz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.