Trafik sorunu çözüm bekliyor

Trafik sorunu çözüm bekliyor

Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanlığı şehirde artan trafik nedeni ile otogar kavşağında basın açıklaması gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Lütfi Çelik, “Yoğun trafiğin şehirde meydana getirdiği olumsuzluk her geçen gün artmaktadır” dedi

Konya’da her geçen gün artan trafik sorunu sürücüleri ve yayaları olumsuz etkilemeye devam ederken Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanlığı konu ile alakalı basın açıklaması gerçekleştirdi. Otogar kavşağında düzenlenen basın toplantısı parti üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Basın toplantısında söz alan Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Lütfi Çelik, “Bilindiği gibi Konya nüfus artışı yaşayan şehirlerimizden birisi. Buna bağlı olarak Konya’nın en büyük ilçesi Selçuklu da bu artıştan payını almakta. Artan nüfus birçok problemi ortaya çıkarırken trafik bu sorunların başında gelmekte. Şehri yönetenlerin böyle problemler yaşanmaması için uzun vadeli projeler ortaya koymuş olmaları gerekmekte. Fakat ne yazık ki son 18 yılda bununla ilgili kilit çalışmalar göremedik” şeklinde konuştu.

adsiz-001.jpg

TRAFİK YOĞUNLUĞU BİZİM BELEDİYELERİMİZ İLE AZALTILDI

Konya’da trafiğin milli görüş belediyeciliği ile azaldığına değinen Çelik, “Konyalı hemşerilerimiz iyi hatırlar. Milli Görüş Belediyeciliği döneminde henüz şehrin nüfusu beş yüz bin civarındayken o günkü Belediye Başkanlarımızın vizyonu sayesinde şehrimize Barış Caddesi, Ahmet Özcan Caddesi, Fetih Caddesi, Veysel Karanı Caddesi gibi şuanda bile trafiğin yoğunluğunu azaltan caddeler yaklaşık yirmi sene önce kazandırılmıştır” dedi. Trafik probleminin ortaya çıkardığı olumsuzlukları da sıralayan Çelik, “Yoğun trafiğin bizler ve ülkemiz için açtığı zararlar yakıt fiyatlarının son zamanalar da ki fahiş artışlarını göz önünde bulundurursak hem milletimize hem de devletimize ciddi külfet oluşturmaktadır. Yine yoğun trafik yaşamın hızlı olduğu ve koşuşturmaların çok olduğu bu dönemde ciddi zaman israfına yol açmaktadır. Yoğun trafik hissedilebilir şekilde hava kirliliğine sebep olmaktadır ve buna bağlı olarak da sağlık problemleri ortaya çıkmaktadır son zamanlarda ekonomik ve manevi anlamda bunalan vatandaşımızın stresini artırarak tartışmalar ve kavgalara sebep olmaktadır” açıklamalarında bulundu.

TRAFİK SORUNU BİR AN EVVEL ÇÖZÜLMELİ

Yaşanan trafik sorununun yapılacak çalışmalarla bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini kaydeden Lütfi Çelik son olarak şunları kaydetti: “Bu problemin acilen ve en kısa zamanda çözülmesi gerekmektedir. Saadet partisi olarak proje çalışmalarımız devam etmektedir. Şimdi birkaç çok özel öneriyi yetkililere duyurmak isterim; İstanbul yolunun üzerine şuanki köprülü kavşaklara ilave olarak farklı alanlarda ayrı iki tane köprülü üst geçit yapılmalıdır. Bu sayede hali hazırdaki geçişlerin yoğunluğu bir nebze azaltılabilir. Yine İstanbul yolu üzerindeki Köprülü üst geçitlerin rehabilite edilerek genişletilmesi ana arterdeki trafik yoğunluğunu daha hızlı ve seri bir şekilde akışına uygun hale getirilmesi, yapımına başlanıp devam eden çevre yolunun bir an önce bitirilmesi ve yıllardan beri proje olarak bekletilen organizeye işçilerimizin taşınması için toplu taşıma projesinin bitirilmesi ve Ankara caddesi, belh kavşağı, Büsan sanayi girişi gibi noktalarda ilave çözümlerin sağlanması imkanlar dâhilinde yeni caddelerin açılması gerekmektedir. Bunların yanında uzun vadeli planlar yapılarak Konya'nın gelecek 50 yıllını kapsayan ulaşım master planını hazırlanıp bir an önce uygulanması gerekmektedir.”

EYYÜB KARAKUZU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum